Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! – a je na co se těšit: Víte, jak připravit ten nejlepší steak? Z jakého druhu masa, co k němu podávat a jak ho servírovat? Pro Zdeňka Pohlreicha je to hračka! V nové sérii Rozpal to, šéfe! voní mistrovský steak v každém díle! Nenechejte si ujít Zdeňkovy pochoutky na gril, včetně receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem.
Navíc se bude grilovat v českých luzích a hájích a Zdeněk dokáže, že na oheň patří prakticky cokoliv. A že touto kulinární technikou lze jídlo připravit nejen z čehokoliv, ale také kdekoliv. Ze zahrady se vydá také na piknik na nejrůznější místa české krajiny a předvede, že čerstvě připravená svačinka přímo v přírodě má své neopakovatelné kouzlo.
V tomto díle se diváci mohou inspirovat, jak lze připravit na grilu New York strip steak s rajčatovým salátem, slávky na bílém víně a další skvělé dobroty přímo z rozpáleného roštu.
Zdeněk Pohlreich je u grilu zábavným společníkem. Jak tvrdí, každý kuchař se občas spálí. Ovšem jak nad roštem podotkl: „Sice to pálí, ale pálí to krásně.“
Kromě toho bylo patrné, v jakém pořadí používá pepř a sůl na již ugrilovaná jídla. On sám podotkl, že v tom není žádné pravidlo: „Je jedno, jestli na maso přijde první pepř nebo sůl. Na funkci to vliv nemá.“
Nakonec, jak je jeho zvykem se pochválil: „Jsem kluk šikovnej!“ – a je třeba mu dát za pravdu.
Recepty, které odprezentoval v šestém díle pořadu Rozpal to šéfe! jsou toho totiž důkazem.
Shrnuto, podtrženo: Je čas připravit se na léto společně s profíkem, který u grilu rozhodně není žádným nováčkem, ale zkušeným matadorem. A kde hledat inspiraci než u těch nejlepších, že?