Vydal: Euromedia Group k.s., IKAR
Rok vydání: 2008
Počet stran: 160 str.
Cena: 239 Kč, pro členy klubu 199 Kč
Formát: 214x277 mm, vázaný
Kniha nabízí rozmanitou přípravu ryb a mořských plodů, které jsou nejen zdravé, ale také lehce stravitelné.
Středomořské, karibské a asijské kuchařské umění určitě obohatí český jídelníček výběrem toho nejlepšího z rybích kuchyní celého světa. Repertoár je sestaven tak, aby pokrmy byly vytříbené, přitom snadno připravitelné a použité suroviny dostupné.
Mezinárodní kuchyně nabízí rozmanitou přípravu ryb a mořských plodů.
Lososová paštika s krevetami, humrový salát s mátou, tuňákové carpaccio se sherry, vlažný salát z mořských plodů nebo závitky z platýse plněné roketou - rybu si můžeme vychutnat již jako předkrm. Chuťově pestré úpravy z různých zemí zazáří na každém stole. Zvlášť lehké jsou ryby a mořské plody vařené v páře, zvolna vařené ve vývaru či dušené. Přitom mají vynikající chuť. Zkuste připravit pražmu na zeleninovém lůžku, pstruha namodro, dušené mušle a řadu dalších pokrmů pro štíhlou linii. Z trouby přímo na stůl můžeme servírovat báječně vonící pečené sladkovodní, jezerní a mořské ryby nebo zapékané rybí nákypy.
Více informací o této knize Ryby se dozvíte také na stránkách www.knizniweb.cz.
ZUZI
Chytrá Žena.cz