Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf řádí v Lednici U Tlustých

2. 05. 2010 | Televizní tipy

Zdeněk Pohlreich přijel do Lednice, kde se v blízkosti zámku nachází restaurace U Tlustých. Je to podnik čistý, úhledný, má všechny předpoklady být úspěšný, ale něco mu chybí. Nudný podnik by se měl změnit v čilý, dobře zavedený restaurant, kam se za regionální moravskou kuchyní budou rádi vracet nejen místní, ale i návštěvníci z nedalekého Rakouska.

Ovšem na vídeňský štrúdl, který tu podávají ke kávě, si mohou zajít do kavárny doma. A jak se na jídelní lístek dostaly beskydské a šumavské speciality? Zato husy z místní farmy kejhají skoro za rohem, divočáci žijí v blízkém lužním lese a dobře zásobený řezník porcuje maso kousek od Tlustých. Jak vařit v restauraci, aby začala slušně vydělávat? Jak hospodařit se surovinami, jak nevyhazovat peníze oknem a jak správně vykalkulovat cenu, poradí šéf nejen Andreji Tlustému, majiteli podniku v atraktivní lokalitě Lednicko-Valtického areálu. Nenechte si ujít cenné rady a šéfa u cimbálu už v úterý 4. května ve 21.20 v další epizodě
Ano, šéfe!


Tlustý a Pohlreich tvoří dvojici, která diváky zaručeně pobaví. Andrej Tlustý je podnikatel jako řemen, rozmach jeho aktivit je široký, stejně jako jeho elán a nadšení pro věc. Je to poněkud horká hlava a pro ostré slovo nejde daleko. Stejně jako jeho guru z Café Imperial… Nuda v Lednici zatím panuje jen na jídelním lístku, na obrazovce se budou dít divy! Přerod slušné restaurace s dobrými kuchaři, ale obvyklou nabídkou jídel se změní v pěknou honičku, v jejímž cíli by se měla v plné kráse zrodit zajímavá regionální restaurace.

Pan Tlustý a jeho žena k tomu mají všechny podmínky i předpoklady, musejí být ale důslední. Zdeněk Pohlreich v kuchyni narazí na bývalého kolegu, prohání ho ale stejně jako ostatní zaměstnance. U Tlustých se šéfovi líbí, proto se snaží o špičkový výkon. A chce k němu pochopitelně vybudit i zbytek posádky. Má však personál stejně silnou motivaci jako buditel českých restaurací a zapálený majitel Andrej? I to je otázka, nad kterou se musí zamyslet majitel rádoby úspěšného podniku.

Šéf nedostal lehký úkol. Má vytvořit koncepci luxusnější restaurace, skladbu jídelníčku, prezentaci jídel a zefektivnit chod podniku. Majitelé jsou na svou restauraci hrdí, chtějí být však ještě lepší. Povede se jim to s vydatnou šéfovou pomocí? Zatím se chystají vepřové hody z ryze domácích zabijačkových pochoutek. To by mohl být dobrý začátek a lákavá pozvánka pro místní hosty i televizní diváky.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem se nasmála.Pohlreich je prostě superSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Když pominu vulgaritu výrazů nejen šéfa,tak se mi velmi líbilo jeho kuchařské umění i rady pro tuto restauraci.Co se týče kritiky jídelníku,tak s ním plně souhlasím.Vařit by se měli krajová jídla,aby hosté poznali naši kuchyni.Něco z toho použiji i ve své kuchyni.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemám ráda. Je uřvaný a vulgární, to nemusím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles