Šéf přijíždí rozdávat radost a smích do Jihlavy. V Radniční restauraci na
náměstí si zoufají manželé Fialovi, kteří jsou v předdůchodovém věku a
neradi by pustili podnik, který vedou už patnáct let. Osud s restaurací a
diskotékou spojily i jejich tři dcery.
Od listopadu dramaticky klesly tržby, změna je naprosto nutná. Vybavení, jídelníček i přístup majitelů tak trochu korespondují s protějším Priorem. „Jako kdyby tady Husák přestřihl pásku teprve předevčírem,“ poznamenal šéf, jehož zdejší mise bude hodně ostrá. Potečou slzy i nervy, mladé stromky se budou ohýbat, dojde i na poezii. Nenechte si ujít další pokračování gastronomické show Ano, šéfe! v úterý 6. dubna ve 21.20 na Primě. Můžete se těšit i na recept na výborný teplý salát se smaženým kuřetem a žampiony.
Přestože si Zdeněk po příjezdu do Jihlavy postěžuje, že by
tu umrzl lední medvěd, nakonec se půjde zchladit do závěje. Co ho
v kuchyni, kde vaří pět mladých kuchařů, tak vytočí? Pravděpodobně to
budou staré bolesti: špína, nedbalost, lenost a jídelní lístek plný hovadin.
Možná i něco jiného. Nejsou mládenci moc drzí na lidi, kteří je platí? A umí
vůbec něco jiného než kouřit a číst si noviny? Šéf si je záhy proklepne,
předtím ale v restauraci dostane kotlíkový guláš bez talíře a smradlavý
krabí salát z rybích tyčinek. V kuchyni pak objeví další „poklady“,
které by mohly hosty zabít. A majitelé na zkrocení té bandy nestačí. Pan Fiala
je bývalý číšník a myslí si, že s personálem se dá rozumně promluvit. Což
ovšem vůbec nefunguje. Od toho je tu ale šéf, který už mládence srovná do latě.
Povede se mu motivovat a nadchnout pro práci za sporákem další kuchařskou
posádku? Nebude to lehký úkol… Vždyť jídelníček v Radniční restauraci
slaví patnáctiny! Co tak vařit na Vysočině? Houby, brambory, ryby, vepřové.
Umí tady upéct pořádnou kachnu? Snad na ni nedají také všudypřítomný sýr, eidam třicítku. Je těžké objevit jídlo, které neobsahuje tenhle národní sýr, který tu dokonce dávají i na bramborák! A umí v Radniční restauraci vůbec počítat? Paní Fialová je sice bývalá účetní, ale některé věci jí evidentně unikají. Jak se kluci chovají k surovinám, které nakupuje za drahé peníze? Hanebně! A co udělat s interiérem, kde by se mohl bez úprav ihned odehrát nějaký Dietlův seriál? Někdy stačí málo a dojde k efektní proměně.
Zdeněk se v Jihlavě dočká překvapivé satisfakce. Vyhledá ho místní básník s oslavnou básní. Dočkají se i v Radniční restauraci a dostanou vytouženou hvězdičku?
Zdroj: Prima
Gabriela Straková
ChytráŽena.cz