Zdeněk Pohlreich přijel do Lednice, kde se v blízkosti
zámku nachází restaurace U Tlustých. Je to podnik čistý, úhledný, má všechny předpoklady být úspěšný,
ale něco mu chybí. Nudný podnik by se měl změnit v čilý, dobře zavedený
restaurant, kam se za regionální moravskou kuchyní budou rádi vracet nejen
místní, ale i návštěvníci z nedalekého Rakouska.
Ovšem na vídeňský štrúdl,
který tu podávají ke kávě, si mohou zajít do kavárny doma. A jak se na jídelní
lístek dostaly beskydské a šumavské speciality? Zato husy z místní farmy
kejhají skoro za rohem, divočáci žijí v blízkém lužním lese a dobře
zásobený řezník porcuje maso kousek od Tlustých. Jak vařit v restauraci,
aby začala slušně vydělávat? Jak hospodařit se surovinami, jak nevyhazovat
peníze oknem a jak správně vykalkulovat cenu, poradí šéf nejen Andreji
Tlustému, majiteli podniku v atraktivní lokalitě Lednicko-Valtického
areálu. Nenechte si ujít cenné rady a šéfa u cimbálu už v úterý 4. května
ve 21.20 v další epizodě
Ano, šéfe!
Tlustý a Pohlreich tvoří dvojici, která diváky zaručeně pobaví. Andrej Tlustý
je podnikatel jako řemen, rozmach jeho aktivit je široký, stejně jako jeho elán
a nadšení pro věc. Je to poněkud horká hlava a pro ostré slovo nejde daleko.
Stejně jako jeho guru z Café Imperial… Nuda v Lednici zatím panuje
jen na jídelním lístku, na obrazovce se budou dít divy! Přerod slušné
restaurace s dobrými kuchaři, ale obvyklou nabídkou jídel se změní
v pěknou honičku, v jejímž cíli by se měla v plné kráse zrodit
zajímavá regionální restaurace.
Pan Tlustý a jeho žena k tomu mají všechny podmínky i předpoklady, musejí
být ale důslední. Zdeněk Pohlreich v kuchyni narazí na bývalého kolegu,
prohání ho ale stejně jako ostatní zaměstnance. U Tlustých se šéfovi líbí,
proto se snaží o špičkový výkon. A chce k němu pochopitelně vybudit i
zbytek posádky. Má však personál stejně silnou motivaci jako buditel českých
restaurací a zapálený majitel Andrej? I to je otázka, nad kterou se musí
zamyslet majitel rádoby úspěšného podniku.
Šéf nedostal lehký úkol. Má vytvořit koncepci luxusnější restaurace, skladbu
jídelníčku, prezentaci jídel a zefektivnit chod podniku. Majitelé jsou na svou
restauraci hrdí, chtějí být však ještě lepší. Povede se jim to s vydatnou
šéfovou pomocí? Zatím se chystají vepřové hody z ryze domácích zabijačkových
pochoutek. To by mohl být dobrý začátek a lákavá pozvánka pro místní hosty i
televizní diváky.
Zdroj: Prima
Gabriela Straková
ChytráŽena.cz