Rozjíždí se grilovací sezona a pod vedením buditele české gastronomie Zdeňka Pohlreicha a jeho nové cooking show máte šanci stát se mistry grilu. Grilujeme rádi, ale špatně. Maso „práškujeme“ spoustou směsí s glutamáty a zaléváme hotovými omáčkami, které přehluší jeho delikátní chuť. I u grilu gastronomický guru zopakuje svoji mantru o důležitosti kvalitních a čerstvých surovin a kulinářském minimalismu. Diváci se tak mohou těšit nejen na pověstné šéfovy hlášky a glosy, ale zejména na mnoho rad a tipů, které jim pomohou vybrat a správně připravit mnoho nejrůznějších dobrot.

Žádná opulentní žranice, ale tematická zážitková hostina, kde všechno hraje; takový má být náš večírek s grilem. Šéf postupně griluje steaky, mleté maso a hamburgery, kotlety a další maso s kostí, ryby, oblíbenou drůbež a speciality, mezi něž patří i ovocné dezerty. Kromě masa opéká na mřížce i přílohovou zeleninu, pod zahradním altánem míchá domácí marinády, zálivky na saláty a dipy k masu.
Součástí každého dílu je i „grilování“ samotného šéfa, neboť ho na nejrůznější témata zpovídá Halina Pawlowská. V rozhovoru, který se proplétá celým cyklem, divákům přiblíží životní etapy, kariéru známého kuchaře, ale také jeho názory na nejrůznější společenská témata.
Televizní dostaveníčko s šéfem u grilu se koná po šest pondělních večerů od 23. května ve 21:20 v Televizi Prima.
Témata jednotlivých dílů:
1. Steaky
2. Burgery
3. Kotlety
4. Ryby
5. Drůbež
6. Speciality
Zdroj:
PrimaGabriela Straková
ChytráŽena.cz
Tento článek také můžete