Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 5. listopadu ve 22.30 nebo v repríze v neděli 8. listopadu v 10.30.
Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich v druhém díle pořadu Šéfem za pár minut: „Věci za pár šestáků, které chutnají jako z jiné planety. Stačí je jen správně uchopit.“
Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?
- Vepřové koleno pečené na červeném zelí s chlebem
- Hrachová polévka s krutony
- Panzanella salát
- Jahodové tartaletky
Podle doporučení šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Kromě receptů si ale užijete také hlášky Zdeňka Pohlreicha, kterými vždy pobyt v kuchyni okoření.
Tentokrát zavzpomíná na učňovská léta, kdy si jako učeň nedával pozor na jazyk a stěžoval si při krouhání červeného zelí v robotu, že je to otrava. Nadával tak, že ho slyšel mistr, který mu druhý den nařídil to samé zelí krájet ručně. Od té doby si prý Zdeněk dává pozor na jazyk.
Pravdou také je, že první recepty, s vepřovým masem, nejsou podle šéfa žádnou dietkou. Jak to ale vysvětluje? „Občas se člověk musí utrhnout ze řetězu.“
Éterická Iveta Fabešová naučí diváky chystat tartaletky. A proč právě tento dezert? „Protože stačí jedou pochopit a osvojit si přípravu těsta a ovoce už můžete používat, jaké chcete. Takže to vypadá, že těch receptur umíte spoustu.“
Televize Prima se tímto pořadem vrací zpátky ke kořenům kuchyně, ke zdravému, chutnému a ekonomickému vaření z dostupných surovin, které zužitkujeme beze zbytku. To však ani trochu neznamená ztrátu kvality či pestrosti pokrmů. Zdeněk Pohlreich tak divákům ukáže, že i z obyčejných surovin se dají vytvořit neobyčejná jídla, kdy si i gurmán přijde na své. Hlavním mottem této kuchařské série je: „Používat selský rozum v kuchyni se vyplácí.“
Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.