Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 12. listopadu ve 22.30 nebo v repríze v neděli 15. listopadu v 10.30.
Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich ve třetím díle pořadu Šéfem za pár minut: „Zkuste přijít na chuť rybám. Jsou sice dražší, ale zato se z nich dá udělat tolik variant jídla, že vám to ani nepřijde.“
Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?
- Losos pečený na citronovém lůžku s medem a pažitkou
- Žloutkové věnečky
- Cuketové placičky s jogurtovo-bylinkovým dipem
Podle šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Navíc jedna ze surovin je natolik variabilní, že se z ní dá připravit hned několik pokrmů.
Jediné, co upřesňuje šéf během vaření, je to, abyste sázeli na kvalitní suroviny. Díky nim totiž nemůžete nic zkazit a každé z vašich jídel bude výborné.
Iveta Fabešová vás tentokrát naučí perfektní odpalované těsto. Připraví z něj věnečky, vy můžete po zvládnutí receptury ohromovat rodinu větrníky i dalšími dobrotami. Ovšem zhodnoceno Ivetou i Zdeňkem, klasické věnečky jsou: „nechutně dobrý“.
Nakonec dojde i na plevel ze zahrádky – tedy cuketu. Ta si žije svým životem, nepotřebuje péči – a večeře je z ní výborná. Šéf vysvětlí, jaká velikost je pro přípravu večeře nejlepší a proč je nenechat přerůst. I co znamená název „mléčná cuketa“.
Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.