Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 19. listopadu ve 22.30 nebo v repríze v neděli 22. listopadu v 10.30.
Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich ve čtvrtém díle pořadu Šéfem za pár minut: „Vždy je z čeho vařit. Stačí jen postát před otevřenou lednicí, jednotlivé ingredience, které tam vidíte, zakomponovat do vysněného jídla – a můžou z toho vzniknout opravdu zajímavé věci.“
Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?
- Hovězí plec se zeleninou a pivem
- Dort Frasier
- Pepperonata
Podle Šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Navíc jedna ze surovin je natolik variabilní, že se z ní dá připravit hned několik pokrmů. A zbytky? Ty se zásadně nevyhazují. Jde totiž o stavovskou čest. Vyhodit jídlo umí každý, spotřebovat suroviny do posledního sousta ale dokáže jen profík.
Podle Šéfa je nezbytné, abyste během vaření mysleli nejen na chuť, ale také na barvu pokrmu. Protože funguje úměra, že čím je jídlo barevnější, tím je chutnější. Kromě toho je dobré nakupovat maso u svého řezníka, zajímat se o jeho původ a přijít na chuť masu vyzrálému. To je již považované za nový standard, je ale na místě občas si připomenout, že vyzrálé maso má svá specifika. Chuťová i vizuální.
Iveta Fabešová vás tentokrát naučí perfektní dort Frasier. Lze jej, s ohledem na celoroční dostupnost jahod a malin, připravovat celoročně. Je to poměrně jednoduchá dobrota, která vaše hosty připraví o slova.
Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako Šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.