Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 26. listopadu ve 22.30 nebo v repríze v neděli 29. listopadu v 10.30.
Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich v pátém díle pořadu Šéfem za pár minut: „Každé jídlo potřebuje péči. Pak chutná skvěle. Takže než něco zhltnout na stojáka, je lepší věnovat čas přípravě, a pak si o to víc užít i konzumaci a radost z jídla.“
Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?
- Krůtí prsa s caponatou
- Míša dort
- Gnocchi se čtyřmi druhy sýra
Podle Šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Navíc jedna ze surovin je natolik variabilní, že se z ní dá připravit hned několik pokrmů.
Hned na začátku tohoto dílu se diváci dozví, že krůtí maso může skvěle nahradit dražší a špatně sehnatelné telecí maso. A také to, že caponata je de facto italská verze ratatouille. Ovšem co bylo první, to je otázka. A Francouzům s Italy do debaty na téma, kdo obohatil svět o tuhle dobrotu jako první, jistě nebudeme vstupovat.
Mimochodem, víte, že přípravu domácí majonézy považuje Zdeněk Pohlreich za jednoduchou „jako žebřík“? Mrkněte se na jeho návod a ověřte, zda tomu tak doopravdy je…
Iveta Fabešová se vrátí k tradici českých cukráren. Každý z nás někdy jistě ochutnal Míša dort, ovšem ten nejlepší si pod vedením Ivety můžete připravit „samo domo“.
Nakonec dojde na pokrm z brambor. A několik druhů sýra, které v lednici určitě máte, zato chuť na ně už ne. Ovšem když je přetavíte do sýrové omáčky, ke které si připravíte gnocchi, máte večeři, která zmizí ze stolu dřív, než ji naservírujete.
Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako Šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.