Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 10. prosince ve 22.55 nebo v repríze v neděli 13. prosince v 10.20.
Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich v sedmém díle pořadu Šéfem za pár minut: „Smekám před všemi, kdo i dnes chtějí vařit doma. Je jednoduché koupit si polotovar, ale vyhecovat se i k tomu, že mleté maso si sám doma připravím, to je ta správná kuchařina. Od základů. Takové zavilé kuchaře já obdivuju a smekám před nimi...“
Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?
- Sekaná s rajčatovým salátem
- Pekanový koláč
- Zeleninový vývar jako základ pro další pokrmy
- Polévka minestrone
Podle Šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Navíc jedna ze surovin je natolik variabilní, že se z ní dá připravit hned několik pokrmů.
Sekaná je stálicí české kuchyně. Ale jak Zdeněk Pohlreich dodává: „Každý do té své přidává jiné ingredience. Já třeba orestovanou cibulku. Pojďme si udělat jasno v tom, co do sekané patří, a co nikoliv. Jednou provždy.“
Také se dozvíte, že dojídat zbytky hlavního jídla „na lenocha“ vás může ochudit o spoustu zajímavých kulinárních zážitků. Taková sekaná zpracovaná do dalšího pokrmu – to je teprve podle Šéfa doklad toho, co umí mleté maso.
Iveta Fabešová tentokrát předvede, že pekanový koláč sice není českou tradiční sladkostí, na vašem stole si ale místo jistě najde. A když vám zbyde těsto, ještě připravíte sušenky… Takže se vyplatí dvojnásob.
Mimochodem, stalo se vám někdy, že jste bez milosti z lednice vyhodili zbytky ovadlé zeleniny jen proto, že nevypadala dostatečně čerstvě? Nedělejte to, a místo do koše ji vhoďte do hrnce s vodou a připravte si luxusní zeleninový vývar, který se vám bude hodit i pro další použití – nejen pro přípravu rychlé polévky minestrone, kterou Zdeněk Pohlreich připraví jen tak, aby řeč nestála. Ovšem v polévce bude stát lžíce a rodina vás za takovou večeři bude milovat.
Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako Šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.