Oblíbený pořad televize Prima Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být jediné: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 19. prosince v 10.15 na Primě.
Máte pocit, že kuřecí játra si nezaslouží pozornost Šéfa? Jste na omylu. A navíc se během přípravy dozvíte, že se mohou osolit i opepřit předtím, než jdou na pánev. Šéf má totiž jasno: „Zjistil jsem, že játra není dobré solit jen v tom případě, že je chcete podusit. U restovaných to nevadí, neztvrdnou.“ Jde o jednoduché rustikální jídlo, které bude bavit celou rodinu. Takže si naservírujte – kuřecí játra s jablky, šalotkou a česnekem.
Poté se bude vařit z fláku masa. Hovězího. Zimní měsíce si totiž žádají jídla z jednoho hrnce, takže Šéf vymazlí dušené hovězí s bramborem, karotkou a paprikami. Přílohy není třeba, je v jednom hrnci. Hřejivé jídlo, které k zimním měsícům patří. A jak Šéf podotýká: „Podobné kastroly hřejivého tepla se vaří po celém světě, zkuste to také. A i když jej můžete bez další péče nechat probublávat na plotně, hlídejte si, jak obsah chutná, a laďte chuť postupně. Jen tak dosáhnete skvělého efektu.“
Poté se bude vařit z fláku masa. Hovězího. Zimní měsíce si totiž žádají jídla z jednoho hrnce, takže Šéf vymazlí dušené hovězí s bramborem, karotkou a paprikami. Přílohy není třeba, je v jednom hrnci. Hřejivé jídlo, které k zimním měsícům patří. A jak Šéf podotýká: „Podobné kastroly hřejivého tepla se vaří po celém světě, zkuste to také. A i když jej můžete bez další péče nechat probublávat na plotně, hlídejte si, jak obsah chutná, a laďte chuť postupně. Jen tak dosáhnete skvělého efektu.“
Sladkou tečkou z rukou Daniela Combiho bude baba. V sirupu limoncello a ozdobená crema limoncello. V okamžiku, kdy dostane Šéf pochvalu od Daniela, jen lakonicky podotkne: „Občas se musí pochválit i nejpitomější žák, jinak by se nehnul dopředu.“ Pravda to ale není, odklízení nádobí, míchání těsta či strouhání citronu jde Šéfovi opravdu skvěle.
Pokud se chcete stravovat lehce, vyzkoušejte míchaný salát se ztraceným vejcem a plátky kachních prsíček. Salát totiž může být zdravý. A Šéf vám to ukáže. Přesně takové dobroty se totiž budou hodit na váš povánoční stůl. Tak je vyzkoušejte.
Sledujte novou řadu oblíbeného Šéfa a vařte jako on. Svižně, chutně, zdravě a s nápadem. I vy se totiž můžete stát Šéfem za pár minut. Také druhá série oblíbeného pořadu bude zaměřena na jednoduché a tradiční pokrmy, které z rukou mistra chutnají vždy skvěle a každý je zvládne stejně dobře jako on! Osm dílů špičkové kulinařiny v domácích podmínkách, všechny budou velmi pestré a nabídnou divákům různé varianty pokrmů.
Zdeněk začne tzv. startérem, což představuje například předkrm, polévku či něco „do ruky“. Poté uvaří plnohodnotný hlavní chod a závěrem připraví pokrm ve stylu light kuchyně pro ty, kteří ještě nemají dost, ale zároveň se nechtějí přejídat.
Ve všech dílech si diváci snadno ověří, že při domácím vaření nemusí jít o dřinu, ale že to může být opravdu radost. Navíc umění, které bude chváleno celou rodinou. A v neposlední řadě i peněženkou. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podívají jako Šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.