Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
Šéf v tomto dílu proběhne světovou gastronomii a od Ameriky se snadno a rychle přesune do Rumunska, aby skončil v Itálii. Gurmánská grilovací exkurze právě začíná! Nejprve Zdeněk Pohlreich vysvětlí, jak správně chystat hot dog a také to, že i v podstatě obyčejné jídlo stačí jen několika detaily vystřelit do stratosféry chutí. Jak prohlásí: „Hot dog je v zásadě blbost, ale potěší.“

V neposlední řadě se Zdeněk vrhne na přípravu rolády z kuřecího masa, plněnou bazalkou a pancettou. „Dejte si ovšem bacha na to, že pancetta je sama o sobě hodně slaná, tak to nepřežeňte s dosolením,“ varuje šéf všechny amatérské kuchtíky během přípravy lahodné delikatesy. A tip pro vás? „Kuřecí maso se musí lesknout, jakmile je matné, je suché a jako takové už nedobré.“
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to budou košíčky z listového těsta s malinami a žloutkovým krémem. Ovšem zahuštěným škrobem, nikoli moukou. Což je tradiční postup. Jak ale promptně Zdeněk vysvětlí: „Od té doby, co je mouka sprosté slovo, dáváme do krému škrob.“ A pobaví se s Ivetou i na téma, jak u rendlíku hlídat rohy, aby se v nich krém nepřipálil.
Jaký bude výsledek? Uvidíte už v úterý. Bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.