Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
Jako předkrm, drobnost k sezobnutí někde v přírodě, si můžete spolu s šéfem připravit kalamáry s chilli, česnekem a olivovým olejem. Mějte na paměti radu mistra: „Kalamáry a pepř, to jde vždy dobře dohromady. Navíc je to kombinace, která funguje, tak nevymýšlejte žádné hovadiny.“
Hned poté se naučíme připravovat uzená grilovaná žebírka se salátem Coleslaw. A to by nebyl Zdeněk Pohlreich, aby do tradičního receptu nepřidal něco nového. Měli jste už Coleslaw z červeného zelí? A jak moc se mají žebírka po grilování rozpadat? To je, oč tu běží – a vy se to můžete mistrovsky naučit.
Pokud si chcete pochutnat na street food, vyzkoušejte hovězí saté. Jen tak, rychlovku s dipem z burákového másla. Přesně takovou dobrotu, jakou si pamatujete ze svých cest do jihovýchodní Asie. Už pro ni nebudete muset létat daleko, vše potřebné máte v kuchyni.
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to bude mandlový krém v listovém těstě. Šéf bude hlavním topičem i morální podporou. Jak podotkne směrem k Ivetě:
„Sama by sis netroufla se do toho pustit, to jen když jsem tady já.“ Za odměnu dostane za úkol vystřihnout kruh z pečicího papíru, což oglosuje následovně: „Mám dvě třídy, a obě druhé, takže v geometrii jsem vždy vynikal.“ Jak se mu podaří poprat se se svěřeným úkolem, zjistíte už brzo. Navíc se báječně pobavíte a odnesete si spoustu cenných tipů. Pro případ, že byste se chystali rozpálit gril.