Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
Nejprve, jako předkrm, se šéf rozhodne připravit jednoduché krevety na citronové šťávě. K tomu přihodí jemný avokádový salát – a je hotovo. Bez zbytečného nádobí, a hlavně – v letu. Jak šéf podotkne: „Vařit se dá opravdu na malém prostoru, některý je ale menší, než bych čekal. Tak si to vyměřte, než začnete. Abyste nebyli překvapení.“
Dál si můžete dát baba ganoush. Skvělé orientální jídlo, které v cizině proslavil Jamie Oliver, ovšem jeho recept nebude tomu šéfovu sahat ani k první chuťové buňce. Jak Zdeněk podotkne: „Důležité je nezapomenout na ovocný aspekt,“ a přihodí k lilku také hrozen cherry rajčátek.
Následovat bude návrat ke kořenům. Tedy ke kuřecím křídlům na pivě. Šéf má jasno: „Na gril patří křídla, do marinády pivo. Pozor ale, abyste nepřekombinovali chutě.“ Jemu se to jistě nestane, protože nad otevřeným grilem se nakonec pochválí: „To voní, je to normální vůbec? Zdéňo, ten výsledek vůbec není zlý!“ A má pravdu. Není.
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát společně vykouzlí vdolky. Jak šéf vysvětlí: „Máma mě jimi krmila jako malého kluka, Iveto. Takže laťka je hodně vysoko.“ A ujme se role hnětače a podavače, aby se Ivetě trémou tolik netřásly ruce. Jaký bude výsledek? Uvidíte už v úterý.
A moudro, které by se mělo tesat. Jak prohlásí Zdeněk – základem úspěšného grilování nejsou suroviny ani počasí, ale něco úplně jiného: „Základem je zorganizovat si práci tak, aby na tebe žádná nezbyla. Pak ti bude u grilu skvěle.“
Vezměte si tuto radu odborníka k srdci, bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.