Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
Nejprve se dozvíme zajímavý tip: „I s malým grilem se dá dělat velikánské divadlo,“ prohlásí šéf a vrhne se na přípravu tortilly z panenky se zeleninou a zakysanou smetanou. Nakonec ovšem zapečenou s čedarem, který by na ni Mexičan rozhodně nedal.
Následně připraví uzené kuře se zeleninovým salátem a domácí hořčicovou majonézou. Sbíhat sliny se budou nejen štábu, ale také Zdeňkovu psovi, který bude postaven do role hlavního ochutnávače. Jak správně kuře vykostit a vyudit? Zdeněk tvrdí, že gril chyby snese, ovšem kuchař má k přípravě jídla vždy přistupovat tak, jako by tvořil něco nezapomenutelného. Že jen tak se nakonec podaří skvělá variace pro talíř a ústa.
Což takhle dát si steak? To je, oč běží v tomto díle, a Zdeněk jej připraví ze stařeného masa. Jak tvrdí, takto připravené maso snese pepř a sůl – a je dokonalé. Stačí k němu jen něco málo grilované papriky a je hotovo. Aneb důkaz toho, že na surovinách záleží.
Vsuvkou pro milovníky piva bude rozhovor s výčepní. A také zjištění, že pivo se netočí, ale čepuje! Pozor na to, až si budete příště objednávat. Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to bude clafoutis s třešněmi, tedy francouzská příbuzná české bublaniny. Jaký bude výsledek? Uvidíte už v úterý.
Bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.