Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
S každým přibývající dílem šéf přemýšlí, co na grilu připravit, aby to bylo nové, a přitom tradiční. Takže se hned v přírodě vrhne na klasiku: Jehněčí kebab. Při přípravě šéf rozebere, že by kebab měl „vypadat trochu kebabovitě“. Být servírovaný na jehle, a rozhodně se nevyplatí míchat kebab s gyrosem. Nejlépe se pak k němu hodí Šroubkův vypocený okurkový salát neboli tzatziki.
Padne také moudro dne. Jak totiž říkával Zdeňkovi jeho tatínek: „Je jedno, že jsi blbej, hlavně, že si umíš poradit.“ A to šéf zvládá na jedničku.
Dali byste si šunčičku? Pak sáhněte po selečí variantě. Z grilu bude výtečná. Jak šéf vysvětluje, i šunka potřebuje marinádu, do udírny zvlášť. Navíc jsou v módě silné a úderné americké chutě, tak se nebojte kombinovat javorový sirup s hořčicí a podobně. Šéf tvrdí, že nic lepšího jste nejedli. Bonus navíc? K šunce patří tradiční český bramborák. Ten stihnete vymazlit, než se šunka vyudí…
Test pro vás – víte, co je svatou trojicí české kuchyně? Sledujte Zdeňka v akci, dozvíte se to a budete moci perlit při grilovačkách, na které se během léta určitě dostanete…
Poslední slanou dobrotou bude krůtí sendvič v chlebu tramenzini. Pozor, jakmile budete pracovat s tímto druhem masa, musíte podle šéfa pečlivě kořenit. „Krůta je chuti mdlé, a hlavně zákeřné. Jakmile ji necháte na grilu dlouho, vysuší se, takže si ji hlídejte, jinak to dobrý nebude.“
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to bude kynutá bábovka, vzdáleně připomínající chuť briošky. Jaký bude výsledek? Uvidíte už v úterý.
Bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.