Oblíbený pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být jedině: Oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 31. října v 9.40 nebo v repríze v neděli 1. listopadu ve 23.30.
Druhá série oblíbeného pořadu bude zaměřena na jednoduché a tradiční pokrmy, které z rukou mistra chutnají vždy skvěle a každý je zvládne stejně dobře jako šéf! Osm dílů špičkové kulinařiny v domácích podmínkách, všechny budou velmi pestré a nabídnou divákům různé varianty pokrmů. Zdeněk začne tzv. startérem, což představuje například předkrm, polévku či něco „do ruky“. Poté uvaří plnohodnotný hlavní chod a závěrem připraví pokrm ve stylu light kuchyně pro ty, kteří ještě nemají dost, ale zároveň se nechtějí přejídat.
Ani v této sérii nebude chybět odborník na sladké. Tentokrát si Zdeněk pozve svého italského přítele a šéfcukráře Café Imperial Daniela, který divákům dopřeje trochu slunné Itálie a připraví své oblíbené dezerty. Daniele Combi má zlaté ruce a přivezl do Česka krásu italských patisérií. Zaslouží si, aby o něm bylo slyšet víc, protože je velmi talentovaný a výjimečný.
Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima, vysvětluje: „Vaření Zdeňka Pohlreicha diváci televize Prima milují. Stejně jako jeho břitký humor, a proto věříme, že další řadu oblíbeného pořadu Šéfem za pár minut diváci ocení. Stejně jako rozšíření pořadu o část light pokrmu a cukrářské okénko, kterého se skvěle zhostil Daniele Combi.“
„Daniele Combi je velice talentovaný a zkušený šéfcukrář. Jeho lidské i profesní kvality jsou nesporné a myslím, že společně dostaneme úroveň cukrařiny o několik levelů výše. Dívejte se na pořad Šéfem za pár minut a přiučte se něco od profíka, kterému je pečení vlastní. A navíc díky němu zjistíte, že pokud se pečení stane láskou a radostí, je to vlastně jednoduchá diciplína. Ovšem já mu ji rád přenechám,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich nový koncept pořadu, který bude bavit nejen milovníky vysoké gastronomie, ale také ty, kteří musí denně nasytit rodinu. S ohledem na rozpočet rodiny, ale s pevně nasazenou laťkou kvality.
Daniele Combi dodává: „V pořadu můžete očekávat italské dezerty, představím jich osm, vybral jsem je z různých apeninských regionů. Základem jsou některé unikátní italské suroviny, například pistácie, citrony, pomeranče. Zároveň jsem se snažil ukázat cukrářské techniky, které zvládnou i amatérští cukráři, pokud vědí, co a jak. Pozoruji v posledních letech trend, že lidé, kteří se o cukrařinu zajímají, se chtějí více a více učit, posouvat a zdokonalovat se. Vše se natáčelo v domácím prostředí a na běžných spotřebičích, aby si každý mohl recept připravit doma.“
Ve všech dílech si diváci snadno ověří, že při domácím vaření nemusí jít o dřinu, ale že to může být opravdu radost. Navíc umění, které bude chváleno celou rodinou. V neposlední řadě i peněženkou. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podívají jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.