Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.09. 2024
Dnes má svátek Zita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špioni studené války na Prima ZOOM

3. 09. 2024 | Televizní tipy
Předávali zpravodajské informace, zachycovali komunikaci, kradli plány a mapovali cíle. Ale především vyvolávali ve společnosti hluboce zakořeněnou nedůvěru a paranoiu, kterou navždy ovlivnili směřování dějin. 

Studená válka. Zeměkoule rozdělená na dvě části. Globální závod o to, kdo jako první získá vojenskou převahu, změnil podobu celého světa. Několik desetiletí probíhající konflikt se naštěstí nikdy nerozhořel na bojištích. Západ a Východ se přesto nemilosrdně střetly tváří v tvář. Došlo k tomu za neméně dramatických okolností prostřednictvím jednotlivých agentů i celých spletitých špionážních sítí. 

Špioni studené války na Prima ZOOMAť už šlo o oči vysoko na obloze nebo boty, které zanechávaly stopy hluboko za nepřátelskými liniemi, obě strany neúnavně slídily a usilovně se snažily získat pečlivě střežená tajemství svého protivníka. Někdy šli do akce špičkově vycvičení vládní agenti. Jindy to byli naverbovaní pomocníci, kurýři a místní spojky. Mnohdy se jednalo o přeběhlíky, zrádce, nebo dokonce nenápadné, hluboko zavrtané krtky. Všichni riskovali životy s jediným cílem: získat životně důležité informace o nepříteli. Prima ZOOM vám přináší neuvěřitelně zajímavý špionský seriál.

Špionská podívaná na Prima ZOOM:


Od 3. 9. 21.05 Špioni studené války

Špioni studené války (4 díly – premiéra úterý ve 21.00, opakování pátky v 10.35)

3. 9. Atomová tajemství

Jak se blíží konec druhé světové války, rostoucí atomové obavy připravily půdu pro sovětské špionážní snahy na začátku studené války. Začíná nevyslovený závod, kdy USA, Velká Británie a Sovětský svaz soutěží o vytvoření první superzbraně na světě. New York se stává semeništěm špionážních her a sovětští špioni jako Rudolph Abel spřádají spletité legendy, aby mohli pracovat hluboko v utajení. Jak padá Sovětský svaz, staré tajné programy a tajné operace vycházejí na světlo díky sbírce souborů nazvané Mitrochinovy archivy.

10. 9. Špioni v oblacích

Uprostřed studené války vede touha špehovat za nepřátelskými liniemi k vývoji jedněch z nejsofistikovanějších průzkumných technologií, jaké kdy svět viděl. USA najdou cestu do sovětského vzdušného prostoru přes přelety jejich přísně tajného letadla Stealth U-2. Hodiny ale běží a je jen otázkou času, kdy Sověti rozpletou operaci se zajetím amerického pilota kapitána Garyho Powerse. Se zahájením vesmírných závodů jsou inženýři z bývalého nacistického Německa povoláni, aby pomohli oběma stranám udělat obrovské skoky v průzkumu vesmíru s využitím technologií, které budou použity také jako válečné nástroje.

17. 9. Na pokraji zkázy

V 60. letech 20. století obě země ovládaly jaderné zbraně, ale nerovnováha mezi americkými a sovětskými raketami je ohromující. Začínající komunistická vláda na Kubě poskytuje prvnímu tajemníkovi Komunistické strany Sovětského svazu Nikitovi Chruščovovi perfektní příležitost k umístění raket těsně u břehů Floridy. S pomocí bývalého důstojníka GRU Olega Penkovksyho, který se stal spolupracovníkem CIA, se USA dozvědí o plánech Sovětů a musí se rozhodnout, jak reagovat. Napětí stoupá, protože riziko vzájemně zaručené destrukce se stává příliš reálným.

24. 9. Bitva srdcí a myslí

Na konci 2. světové války vidí Západ Stalinovu vládu jako hrozbu pro demokracii, zatímco Stalin vidí Ameriku jako překážku při získávání „srdcí a myslí“ utlačovaných lidí po celém světě. Komunističtí vůdci, jako je rumunský Nicolae Ceausescu, využívají vše od teroristických útoků po atentáty, aby vypnuli takzvaná „rádia svobody“. V USA se organizace nazvaná HUAC pokouší lovit komunistické příznivce a balancuje mezi ochranou amerických hodnot a porušováním jejich občanských práv. Dlouho po pádu Berlínské zdi jsou dezinformační a propagandistické kampaně nadále používány jako nástroje k posunu ideologického proudu.


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles