Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 17.09. 2024
Dnes má svátek Naděžda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden

5. 08. 2024 | Televizní tipy
Vyberete si? Určitě! Protože Prima ZOOM vás baví. Dopřejte si pořádnou dávku dokumentů na Prima ZOOM. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden:


5. 8. 21.00 – Gurmáni na motorkách: Route 66 (1. díl)

Hrdinové nového dobrodružného seriálu Gurmáni na motorkách: Route 66 s nadšením startují své stroje a vyrážejí na cestu. Proč? Aby si konečně splnili dlouholetý sen a projeli ikonickou americkou silnici Route 66. Jejich výlet bude dlouhý přes dva tisíce kilometrů a povede z Chicaga až do Kalifornie. Si King a Dave Myers jsou milí a pro vtip nikdy nejdou daleko. To se jim bude hodit na cestě, během které prozkoumají a poznají Ameriku na vlastní kůži. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týdenGurmáni na motorkách ochutnávají místní lahůdky a poznávají místní pamětihodnosti. Seznamují se s historií, lokálními komunitami i kulturou – a přitom poznávají, jak opravdu chutná Amerika. Zkrátka zažívají nezapomenutelná dobrodružství a připojí se k moderním kovbojům, kteří ženou dobytek přes širé pláně Oklahomy, vaří jídlo se zástupci uzavřené komunity Amišů, ale vyzkoušejí i nejnovější labužnické trendy v Los Angeles.

5. 8. 22.00 – Hledání Deváté planety

V hlubinách Sluneční soustavy by se mohla ukrývat dosud neznámá planeta pětkrát hmotnější než Země, která je tak daleko od Slunce, že by jí oblet hvězdy trval 10 000 let. Je tajuplná Devátá planeta skutečná? Ať už se její existence potvrdí nebo ne, fascinující nové poznatky nás nutí přehodnotit dosavadní teorie o vzniku našeho solárního systému. Různé týmy neúnavných astronomů se už několik let snaží vystopovat tajuplnou Devátou planetu. Jaké stopy se jim už podařilo objevit, že si troufnou mluvit o její teoretické existenci? 

A proč je vlastně tak obtížné ji najít? Záhadnému a dosud nepotvrzenému vesmírnému objektu se začalo přezdívat Devátá, protože od roku 2006 už trpaslík Pluto nepatří mezi planety naší Sluneční soustavy. Odhalte, jak fascinující výzkum existence Deváté planety vede k dalším novým otázkám. Díky zkoumání méně známých teorií už byly objeveny tisíce dalších objektů, které nás nutí přehodnotit představy o tom, co všechno se v našem solárním systému doopravdy nachází. A také co si myslíme, že víme o tom, jak Sluneční soustava vlastně vznikla.

7. 8. 22.00 – Záchrana na zledovatělé silnici: Zmatek na dálnici IV (1. díl)

V Norsku jsou noci chladné a zima nezná slitování. A když udeří, životně důležité silnice se mění na nebezpečně zledovatělá kluziště. Sledujte, jak elitní jednotka záchranářů bojuje od nevidím do nevidím proti tomu, aby na dálnici propukl naprostý zmatek. Cesty musejí zůstat průjezdné! Ale v pokračování adrenalinového dokumentárního seriálu Záchrana na zledovatělé silnici: Zmatek na dálnici musí stateční hrdinové čelit nevyzpytatelnému nepříteli. 

Extrémní výkyvy počasí způsobují nepředvídatelné změny teplot, husté deště i nečekané sněhové vánice, kvůli kterým je tato zima zatím nejtěžší kapitolou v příběhu o věčném boji člověka s přírodními živly. Sledujte, jak dokonce i malá auta zaseknutá mezi vraky mohou způsobit velké problémy. Přesvědčte se o tom, že když na nebezpečné norské silnice vyrazí náklaďáky s jídlem, je to hotový recept na katastrofu. S nepořádkem se opět musí vypořádat staří známí hrdinové, kteří zasahují i ve chvíli, kdy dojde k havárii nadměrného nákladu. Pak se kromě svalů musí zapojit a zapotit dokonce i mozek.

7. 8. 23.00 – Život na válečné lodi II (1. díl)

Fregata královského námořnictva se vydává na další čtyřměsíční služební cestu a divákům nabízí zajímavý pohled na vzestupy a pády mořského života početné posádky. Ve druhé sérii sledujeme HMS Duncan na její dosud nejdramatičtější misi, když je vyslána do dvou nejnebezpečnějších oblastí světa. Její mise: strávit dva měsíce vedením boje proti Islámskému státu u pobřeží Sýrie. Stejně jako v první sérii však mezinárodní události zavedou HMS Duncan do neprobádaných vod, protože je povolána do akce v první linii, vzhledem k tomu, že napětí s Íránem dosahuje bezprecedentní úrovně.

8. 8. 20.00 – Přední linie (Pláž Omaha)

Historický seriál Přední linie přináší válečné boje v jejich nejkrutější podobě. Zároveň zachycuje momenty zoufalé odvahy na tak dramatických bojištích druhé světové války, jako byly Midway, Anzio, Monte Cassino, Omaha, Kopec 112, Bastogne, Iwodžima nebo Berlín. Momenty a místa, kde se štěstěna a schopnost rychle myslet často prokázaly stejně důležité a rozhodující jako pečlivé plánování a palební převaha. Přední linie ožívají díky napínavým vzpomínkám pamětníků, jedinečným expertním analýzám a strhujícím záběrům, a zároveň vyvracejí mnohdy opakované mýty.

Jsou to příběhy, které se odehrávají nejen z pohledu skrz střílnu, z bunkru nebo kokpitu letadla, ale i očima personálu s životně důležitými podpůrnými úkoly. Tento fascinující seriál nás vezme na cestu kolem světa a přiblíží zážitky a zkušenosti bojovníků v nebezpečných předních liniích. Pochopíme, proč tam docházelo k obvykle surovým a drsným lékařským zákrokům a jak vznikala psychologická traumata. Přední linie nás zavedou do centra akce a odhalí okamžiky zlomu v průběhu nejdůležitějších střetů druhé světové války.

8. 8. 23.00 – Divočina u nás doma

Divočina našich vlastních domovů je naprosto neprobádaným terénem. O škůdcích a cizopasnících, jako jsou švábi nebo štěnice, víme skoro všechno. Ale o všech dalších druzích, které s námi bydlí a kterých je naprostá většina, nevíme prakticky vůbec nic. Náš vlastní dům je zralý na příští velkou výpravu do neznáma. Pojďte ho prozkoumat.

9. 8. 20.00 – Chris Hemsworth na pláži žraloků

Chris Hemsworth, který se proslavil jako superhrdina Thor ve filmech s Avengers, má novou misi. Jejím cílem je odhalit nové vědecké poznatky o chování žraloků a zjistit, jak by mohli lidé a žraloci bezpečně žít jeden vedle druhého. Na východním pobřeží Austrálie došlo k dramatickému nárůstu útoků žraloka na člověka, a tak se Chris snaží zjistit a ukázat, jak se různé druhy žraloků doopravdy chovají. Zároveň zkoumá nová preventivní opatření a nejmodernější technologie, které by mohly podobným nebezpečným střetům zabránit. Sledujte Chrise Hemswortha na pláži žraloků ve stejnojmenném vzrušujícím dokumentu.

10. 8. 21.00 – Umění přírody (Život bez vody)

Mnoho rostlin a živočichů našlo důmyslné způsoby, jak se přizpůsobit, aby přežili v neustále se měnícím světě. Některé z těchto vynálezů matky přírody se staly inspirací pro vývoj nových technologií, chytrého designu a převratných léků. Sledujte tento fascinující dokumentární seriál a odhalte, co všechno nás naučilo Umění přírody.

11. 8. 21.00 – Vězeňský projekt Malá Skandinávie (Čas na změnu)

Je možné, aby americké nápravné zařízení přijalo humánnější zásady a využívalo humánnější metody? Aby skandinávské vězeňské postupy, hodnoty a teorie fungovaly v prostředí obyčejného amerického vězení? A jak to bude vypadat, když se je tam někdo pokusí zavést? Jedním z hlavních cílů skandinávských nápravných praktik je zajistit, aby se k sobě vězni chovali jako dobří sousedé. V praxi to znamená, že se s každým z nich zachází s patřičnou úctou a respektem. Sledujte, jak se takový Vězeňský projekt Malá Skandinávie uvádí do praxe ve stejnojmenném dokumentárním seriálu.

11. 8. 22.00 – Megapřeměny (Renovace horské dráhy: Collosos se vrací)

Jak posunout renovaci na úplně novou úroveň? To prozradí mini série Megapřeměny, která se zaměřuje na skutečně extrémní přestavby – letadla a horské dráhy. Navštivte jednu z největších leteckých továren světa. Podívejte se, jak probíhá přeměna z dopravního na nákladní letoun. A až bude hotová, přijde čas na kontrolu renovace horské dráhy, která probíhá už několik let. Vzhledem k tomu, že patří k nejoblíbenějším atrakcím v celém Německu, určitě si zaslouží novou dřevěnou konstrukci, nové kolejnice i nejmodernější hitech technologie.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !