Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 17.09. 2024
Dnes má svátek Naděžda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gurmáni na motorkách od 5. 8. 2024 na Prima ZOOM

5. 08. 2024 | Televizní tipy
Hrdinové nového dobrodružného seriálu Gurmáni na motorkách: Route 66 s nadšením startují své stroje a vyrážejí na cestu. Proč? Aby si konečně splnili dlouholetý sen a projeli ikonickou americkou silnici Route 66. Jejich výlet bude dlouhý přes dva tisíce kilometrů a povede z Chicaga až do Kalifornie. Si King a Dave Myers jsou milí a pro vtip nikdy nejdou daleko. To se jim bude hodit na cestě, během které prozkoumají a poznají Ameriku na vlastní kůži. 

Gurmáni na motorkách ochutnávají místní lahůdky a poznávají místní pamětihodnosti. Seznamují se s historií, lokálními komunitami i kulturou – a přitom poznávají, jak opravdu chutná Amerika. Zkrátka zažívají nezapomenutelná dobrodružství a připojí se k moderním kovbojům, kteří ženou dobytek přes širé pláně Oklahomy, vaří jídlo se zástupci uzavřené komunity Amišů, ale vyzkoušejí i nejnovější labužnické trendy v Los Angeles. To vše zažijete na Prima ZOOM.

Dobré jídlo a roadshow si užijete na Prima ZOOM:


Gurmáni na motorkách od 5. 8. 2024 na Prima ZOOMOd 5. 8. ve 21.05 Gurmáni na motorkách: Route 66

Gurmáni na motorkách: Route 66 (6 dílů, premiéry pondělí 21.00, reprízy čtvrtky v 10.10)
V prvním dílu míříme do Chicaga, kde dvojice motorkářů Si a Dave vyráží na svou gurmánskou pouť po Route 66. Hovoří o městě a nachází značku označující začátek legendární, 3800 km dlouhé Route 66. Než se po ní vydají, ochutnají vyhlášené italské hovězí v restauraci Al’s. Setkávají se s majitelem, který je zavede do kuchyně a líčí začátky restaurace, resp. stánku s hovězím. To bylo zástěrkou pro hazard, ale jejich hovězímu se tak dařilo, že vznikla skutečná vyhlášená restaurace. 

Recept je v podstatě původní – tenoučké plátky pečeného hovězího v bagetě, to vše namočené ve výpeku a navrch nakládaná zelenina. Výsledek je extra chutný a šťavnatý. Dvojice pokračuje na pláž jezera Michigan, kde se pustí do vaření na počest italské kuchyně a přistěhovalců, udělají braciole – jedinečnou masovou roládu s typickými italskými ingrediencemi. Přípravy vrcholí smažením, poté naložením na hodinu a půl do omáčky. Jídlo podávají s těstovinami. Si a Dave se loučí s centrem města, zastaví se ale ještě na jižním předměstí ve vyhlášené rodinné restauraci Lem’s barbeque.

Rodina ji vlastní už tři generace, proslavili se už roku 1954 svými grilovanými žebírky. Ta chystají v „akváriu“, kde je zároveň grilují a udí na uhlí a dřevu. Dvojice zavítá do kuchyně, kde pomohou s přípravami. Specialitu JBL nakonec sami ochutnají, po gurmánském zážitku definitivně opouští Chicago a míří do Atlanty v Illinois, kde je maloměstské bistro Palms grill. Bistro vzniklo roku 1936 – deset let po otevření dálnice. S novým systémem dálnic ale ubyli zákazníci a podnik zavřel. Deset let zpět jej zachránili nadšenci z města. Si a Dave si dají kávu a vynikající koláč, který dělal sám majitel. V Lincolnu dvojice přenocuje, město připomíná město duchů. 

V baru najdou pár místních, baví se o své výpravě, ale také o těžkých časech Lincolnu. Zavřeli zde další továrnu. Další den prší, Si a Dave obdivují obří povoz s A. Lincolnem, a když se vyčasí, jedou za Amiši. Zjišťují, jak tu Amiši žijí, největším rozdílem je asi to, že nemají elektřinu, tedy rádio, televizi, a ani auta. Používají plyn a koně s povozy. Zatímco pomáhají v kuchyni, dozvídají se, co tu běžně vaří a pečou. Sami pak udělají vlastní specialitu – sekanou se smaženou zeleninou, kořením, slaninou a glazurou. Zanedlouho přichází asi dvacet strávníků, pouští se do hostiny, jejíž pokrmy jsou neobvyklé a originální. 

Sekaná má úspěch, dvojice ale vyráží na další úsek – cestu do St. Louis. Míjí známý oblouk a přijíždí do zmrzlinářského stánku Ted Drewes. Zdejší mražený krém je vyhlášený, zkusí dvě různé varianty, které si obě chválí. Další zastávkou ve městě je bosenská restaurace – Bosňané jsou zde usazeni teprve pár desítek let. Vítají se a nahlédnou do kuchyně, kde se chystá několik specialit. Pomohou s přípravami a za odměnu ochutnají. Z bosenské kuchyně jsou mile překvapeni. Restaurace se rychle plní, je tu několik desítek lidí. 

Pro Bosňany je jakýmsi centrem dění, útočištěm. Hostina vrcholí dezertem – dortem, kde jsou Si a Dave vyobrazeni na motorkách na Route 66. Další den dvojice nastupuje na loď plující po Mississippi, ta se stane jejich kuchyní. Udělají typický balkánský pokrm – baklavu. Už se vám sbíhají sliny a vzrůstá touha po nezávislém cestování? To je teprve začátek dobrodružné poznávací, a především kulinářské cesty.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !