Podtitul: Rychlé večeře do 30 minut
Autorka: Vašáková Jana
Nakladatelství: Mladá fronta
Vázaná vazba
Datum vydání: květen 2014
Rozměry: 197 x 251 mm
Počet stran: 176
Cena: 233 Kč
Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček, Jana Vašáková. V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.
Ukázka z knihy Od pondělí do pátku:
Můj tip:
Mražený hrášek máme doma vždycky k dispozici. Polévka z něj je u nás zaručená jistota, že si děti pochutnají. Ale občas neuškodí zaměnit ji za brokolicový krém. Zahustit polévku můžete předvařenými těstovinami nebo kuskusem.
4 porce
příprava: 15 minut
Hrášková polévka se slaninou
Ingredience
1 lžíce oleje
1 cibule
2–3 stroužky česneku
500 g mraženého hrášku
1 lžíce sušené nebo čerstvé
majoránky
sůl a pepř
250 g anglické slaniny
toastový chléb
nastrouhaný eidam
200 g zakysané smetany
čerstvá majoránka na ozdobu
V hrnci orestujte na oleji nasekanou cibuli a česnek. Přidejte mražený hrášek, majoránku a pepř. Zalijte vodou asi tak 2 cm nad okraj. Vařte 5 až 7 minut. Nakonec dochuťte solí a rozmixujte v krém. Na tefl onové pánvi nasucho orestujte kostičky slaniny a toastový chléb, který pak zasypte nastrouhaným sýrem. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, slaninou s krutonky a čerstvou majoránkou.
Tuto knihu Od pondělí do pátku - Rychlé večeře do 30 minut koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Kniha.cz
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz