Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mistrovství s příběhem Fair play

30. 11. 2009 | Novinky

Nejlepší recept letošního Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu vymysleli, tak jako vloni, i letos studenti potravinářské školy z pražské Písnice. Špičatou chuť letošního salátu postavili čeští mistři na ředkvičkách a česnekových klíčcích.


Salát servírujeme na podušku z plátků červené řepy a zdobíme ji nakadeřenými klíčky česneku“ vysvětlila tajemství nejlepšího letošního salátu kapitánka vítězného týmu, Blanka Nováková. Letošní mistrovství mělo i svůj příběh opravdového „fair play“. Na druhém místě se umístilo družstvo kuchařských učitelů ze Střední školy řemesel a služeb v Děčíně. Zvláštní prosbu pronesl její ředitel těsně před zahájením mistrovství: „chtěl bych požádat své soupeře, jestli by nám nepůjčili část svých brambor. My jsme je zapomněli v Děčíně“.

salat-z-morskych-ploduJak se záhy ukázalo, situace děčínského týmu nakonec nebyla tak zoufalá. Jeden z týmů se s nimi o své brambory rozdělil a děčínští si s jeho pomocí odvezli titul vicemistrů. Do poroty vedle odborníků z řad výrobců majonéz a potravinových prodejců usedly i osobnosti české kultury. Mlsné jazýčky herečky Světlany Nálepkové a moderátorky Pavly Charvátové měly svou nezastupitelnou úlohu v těžkém rozhodování mezi patnácti přihlášenými saláty.

A pokud chcete na svůj štědrovečerní stůl salát letošních mistrů, zde máte jeho recept.


Vítězný recept:

1200g  Brambor loupaných
200g  Cibule červená
500g  Mrkve
300g  Ředkviček
200g  Kyselých okurek
440g  Majonézy
2 Zakysané smetany 15%vitezny-salat
2 Krabičky zahradní řeřichy
  
Zálivka: 
3 polévkové lžíce vinného octa
1 - 2 lžíce cukru krupice podle chuti
1 - 2 lžíce olivového oleje
sůl a bílý pepř mletý dle chuti

Na ozdobu:
200g  Parmazánových hoblinek
200g  Červené řepy
Smíchané klíčky z česneku a červené řepy, posypat zahradní řeřichou a snítky pažitky

Hellmann´s Cup – Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu každým rokem pořádá občanské sdružení Agentura pro Mratín, sídlící ve středočeském Mratíně. Soutěž je otevřená všem amatérským i profesionálním kuchařů. Soutěží v ní tříčlenné týmy, které porotě předkládají dva kilogramy této míchané pochutiny. Svůj salát připravují na místě před zraky poroty a veřejnosti. Porota na soutěžním salátu hodnotí především jeho vůni, chuť, vzhled, originalitu a celkový dojem.


Simbelmine

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mistrovství s příběhem Fair play:

Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
Mistrovství s příběhem Fair play
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
myslim, ze to neda ani moc prace....nejvetsi snad-tu porci zkonzumovat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles