Od té doby se rozrostla natolik, že se stala jednou z nejznámějších společností s pražením kávy v severní Itálii. Venturelli zahájil svou výzvu konvenčnímu světu kávy tím, že se zaměřil na mladý a iniciativní trh – obchod se sáčky, a způsobil mírnou revoluci i ve způsobech přípravy kávy. Sáček je v podstatě jednorázová dávka mleté pražené kávy, uzavřená ve vaku z po-travinářského papíru, ideální pro přípravu dokonalého espressa. Čerstvost je zaručena skladováním v dusíkové atmosféře, balení do samostatných hliníkových sáčků předchází ztrátě vůně. Je ideálním výrobkem pro použití v kavárnách a restauracích, neustále usiluje o udržení neměnné kvality. To, čeho je v křehkém kávovém průmyslu, ovlivněném tisíci odlišnými a nepředvídatelnými proměnnými vlivy počasí a jiných aspektů, tak těžké dosáhnout.
Rovnováha mezi chutí a vůní
Espresso připravené ze směsi Lucaffé má lahodnou a příjemnou chuť, patrné čokoládové aroma a bouquet, který připomíná vůni čerstvých toustů. Ve směsi se používají různé složky, z nichž každá má svůj vlastní jedinečný a neopakovatelný „organoleptický kód„. Pro docílení nejlepších výsledků proto vybíráme nejlepší druhy kávy arabica a vzorky sami ochutnáváme. Směs poté připravujeme s plným zaujetím pro vyvážení chuti a vůně každé složky, s přihlédnutím k rekompenzaci složení směsi pokaždé, když dorazí nová zásilka surovin. Tato metoda je velmi pracná, nicméně zaručuje trvalou kvalitu. Káva je nadále pražena na mírném ohni, aby se předešlo teplotním skokům a aby mělo každé zrno možnost rozvinout ty nejlepší ze svých vlastností. Tento systém je mnohem dražší než moderní rychlé pražení, ale káva produkovaná tímto způsobem je lepší a méně zdraví škodlivá. Obsažené tuky a oleje totiž nedosahují vysokých teplot a jsou proto stravitelnější.
Lucaffé Espresso v sáčcích
K přípravě správného espressa je potřeba mnoho znalostí a zkušeností. Se systémem sáčku je však příprava jednoduchá i pro laika. Obsluha je snadná – speciální sáček na jedno použití, obsahující správné množství kávy, slisované a namleté na správný stupeň, uzavřené mezi dvěma vrstvami potravinářského filtrovacího papíru. Stačí několik jednoduchých úkonů a kdokoli může udělat esperesso jaké má být, bez zašpinění nebo zbytečného plýtvání kávou, ať už v kavárně, restauraci, doma, či v kanceláři.
Typy kávy Lucaffé:
Blucaffé, Jamaica BlueMountain, Mr. Exclusive 100 % Arabica, Columbia Arabica, Mexico biokáva, Exquisit, Classic Lucaffé, Mamma Lucia Blend, 100 % Arabica bez kofeinu, Karamelová káva, Lískooříšková káva, Piccolo&Dolce, Caffé del Ospite, orzo bio (špaldová káva).
ZUZI
ChytráŽena.cz