Koko ve varu se každý všední den chystá vařit i v příštím týdnu. Tentokrát bude vařit úsporně, spolu s hostem Martinem Škodou, autorem skvělé kuchařky Škoda nevařit, foodbloggerem a mužem mnoha dalších profesí. Martin se vaření věnuje od osmi let, jídlo je pro něj zábavou, radostí a součástí životního stylu.
Na úspory v kuchyni se budeme dívat z různých úhlů pohledu. Host je totiž fandou zero waste, takže vyhazovat se nebude opravdu nic. Nikomu totiž není jedno, kolik potravin končí v popelnici. Tak pojďme na to…. A zabraňme plýtvání.
Martin spolu s Koko připraví BBQ omáčku, naučí se používat zástěru a u sporáku to pořádně rozjede. Experimentovat bude s chilli, francouzskou hořčicí i melasou. O co jde: „Má to jinou chuť než karamel, do omáček ke grilování se skvěle hodí, i když vypadá jako něco k opravě motoru“, směje se Martin.
Kromě toho se bude šetřit i kelímky na kávu. Co s nimi? Dekoraci do bytu. Jednoduše, snadno si vytvoříte postavičky, které vás budou bavit a děti z nich budou nadšené.
Také se bude trhat vepřová krkovička: „To je trend, který frčí, ale není to náročné na přípravu. Chce to jen trochu trpělivosti,“ vysvětluje Koko. „Důležité je důkladně maso marinovat a hodiny a hodiny péci. Dejte jídlu čas a bude perfektní.“
Až se bude maso rozpadat, je hotové a vy můžete servírovat. A zbytky nevyhazovat, použít se dají do sendvičů a podobně. Kromě jídla se bude ale také cvičit s Wencišem. Zkuste s ním jarní výzvu a uvidíte, že cítit se budete skvěle. Stačí správně pochopit a uchopit základní cviky. A s vaším tělem se začnou dít zázraky…
Nenechte si ujít ani minutu z inspirativního pořadu Koko ve varu. Spoustu detailů jistě znáte, je ale na místě si je čas od času připomenout. Dívejte se a bavte se.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová