Mladá a sympatická Klára Zárubová provozuje už přes rok a půl svou kavárnu a restauraci Fantazie v Benešově. Jejím snem bylo vybudovat nekuřácký podnik, kam by mohly zajít na kus řeči i maminky s dětmi. Záměr potom rozšířila také o restauraci s poledním menu a stálým jídelním lístkem. Jde o neujasněný koncept a drahý špás, který dotuje její manžel. Tenhle fantastický sen ho už stál dva a půl milionu korun jen na počáteční investici a měsíčně jej dotuje asi sedmdesáti tisíci.
Restaurace má celkem moderní tvář, horší je to ale s nabídkou jídla a jeho kvalitou. Klára proto šéfovi klidně odpustí vulgarity, jen když jí pomůže. Co si o tomhle podniku myslí Zdeněk Pohlreich, který už vchází do dveří? Uvidíte v dalším vydání gastronomické show Ano, šéfe! v úterý 23. března v 21.20 na Primě.
Jakmile šéf otevře jídelní lístek, zjistí, že ve Fantazii se fantazii meze nekladou. Nabídce vévodí „voňavý špíz z roztažených stehýnek“, taky ho zaujme „grilovaný losos na hroudě restované zeleniny“ nebo „tříbarevný steak“. V bezmasých jídlech objeví smažený hermelín se šunkou. Třeba to bude fantastický, řekne si „postrach českých restaurací“ a odhodlaně si objedná těstoviny, plněnou tortillu a pstruha na másle. Když předvede „sýrový striptýz“, aby se k převařeným nudlím bez chuti vůbec dostal, má toho akorát dost. A to ještě neochutnal rozblemcanou tortillu a neosoleného pstruha. V kuchyni na něho čekají se strachem a trémou Marek a právě vyučený Tomáš. Jako provozní na ně dohlíží majitelčin tatínek, který není z branže. Původní profesí je kovoobráběč. Kuchaři jsou vyučení, ale nemají žádné zkušenosti.
Tady se odehrává gastronomický panictví. Zdeněk Pohlreich narazí na hradbu mlčení, což nesnáší. Marek s Tomášem jsou prý slušní, žádní podrazáci, bohužel jsou však také bez jiskry. „V takhle zdechlý kuchyni jsem ještě nebyl. Fakt. Zelí nedochucený, polívka nescezená. Já si připadám, jak kdyby se na mě netěšili. Dnes to bude s titulkama, němej film,“ varuje šéf, který to tak ovšem nemíní nechat. Do kuchyně přinese sádrovou kasičku v podobě prasete.
Nebude si ale hrát na pořad Hádej, kdo jsem! Pokud vás zajímá, co na stydlíny za sporákem vymyslel a zda jeho trik přiměl kuchaře k výkonu a řeči, nenechte si ujít další díl oblíbeného pořadu. Uvidíte, jak se dělá dobrý a jednoduchý houbový salát, i to, jak co nejrychleji zkazit kvalitní suroviny. Uslyšíte, co si o Fantazii myslí místní. Zlepší se kuchaři pod šéfovým vedením, nebo to v Benešově zavřou? Klára nic takového nemíní dopustit! Šéf týmu zatím glosuje: „Vy se tady držíte svorně okolo ramen a plnou parou míříte do průseru.“ Jak asi dopadne návrat? Dívejte se!