Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden

3. 06. 2024 | Televizní tipy
Červnové putování na Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden:


3. 6. 21.00 – Po stopách vylodění v Normandii (Den D)

Veterán amerických speciálních jednotek a odborník na pohotovostní medicínu Dr. Mike Simpson a historik James Holland vyrazili Po stopách vylodění v Normandii. Ve stejnojmenné historické mini sérii se noří hluboko do všech možných zajímavostí, které se týkají slavné vojenské operace pojmenované Den D a rozhodující spojenecké invaze na nacistické území ve finální fázi 2. světové války. Kolik let trvaly přípravy? 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týdenCo se podařilo utajit a co bylo naopak prozrazeno? Jak probíhalo plánování invaze a co se doopravdy toho dne stalo? Proč bylo následujících 76 dní po vylodění ještě náročnějších a důležitějších a jakým způsobem rozhodly o tom, kdo se stane absolutním vítězem? Klíčem k pochopení toho, co a jak se tehdy odehrálo v Normandii, je porozumění pojmu „Velká válka“. 

Byla to jedinečná kombinace dlouhodobého plánování, výroby rozjeté na plné obrátky, strategie a odvahy, které v roce 1944 zdolaly nacistickou třetí říši a vydláždily cestu k její konečné porážce. Tato svěží a originální dokumentární série zavede diváky na pláže i dále do vnitrozemí Normandie, kde odhaluje rozsah a složitost rozsáhlého a brutálního vojenského tažení.

4. 6. 21.00 – Největší poklady egyptských mumií (1. část)

Profesorka Bettany Hughesová se vrací na vaši televizní obrazovku s poutavým žebříčkem deseti dalších největších pokladů starověké egyptské říše a tentokrát se zaměřuje na vzácné a cenné mumie. Jaká tajemství se ukrývají pod jejich časem ohlodanými obvazy? Starověký Egypt a jeho historie nemají obdoby. Říše mezi pouští a Nilem je i dlouho po svém zániku známá po celém světě díky neobyčejným, ikonickým pyramidám, vznosným chrámům a tajuplným hrobkám, které nás nepřestávají udivovat ani v dnešní moderní době. 

Ale nic z toho neoživí naši představivost a nerozvíří fantazii tak jako mumie, jež svým způsobem přežily dokonce i zkázu dávné egyptské civilizace. Každá z pečlivě nabalzamovaných a zabalených mumií byla po tisíce let pohřbená nejen s nesmírně cenným pokladem, ale také se stejně zajímavým příběhem zesnulého – ať už to byl faraon, kněz, dítě nebo prachobyčejný zločinec. Ti všichni prožili dějiny, za kterými se nyní ohlížíme.  

5. 6. 20.00 – Divoký východ Polska

V jedné z posledních skutečně divokých oblastí Evropy se stále potulují zvířata, která jinde už dávno vymizela. V pralesu Białowieża na východní hranici Polska s Běloruskem žijí zubři, bobři, vydry, losi evropští, a dokonce i vlci. Biebrzanský národní park se stal cenným útočištěm těchto divokých zvířat i vzácných mokřadních ptáků. Dříve jim hrozilo, že úplně vyhynou. Ale díky mezinárodnímu chovnému programu se počet majestátních zubrů ve východním Polsku zvýšil na více než 1 500 kusů. 

V říčních meandrech mezitím plavou bobři a potápějí se vydry, kterým se podařilo dokonale přizpůsobit nízkým teplotám okolo bodu mrazu. V okolí se vyskytuje přibližně 2 500 vlků, kteří většinou žijí v souladu s místní populací. Mohou být nebezpeční – stejně jako divocí losi, ale obydleným oblastem se spíše vyhýbají. Zachování jedné z posledních oblastí divoké přírody na území Evropy je důležité. Bez místa, kde by mohla volně žít, se zvířata stanou nešťastnou obětí neustále rostoucí urbanizace a čím dál intenzivnějšího zemědělství. Objevte spolu s námi Divoký východ sousedního Polska.   

5. 6. 21.00 – Chameleoni: Králové barev

Exotický Madagaskar je místem s největším výskytem chameleonů na světě. Tento jedinečný přírodovědný film odhaluje neuvěřitelné, dosud nezveřejněné záběry, které zachycují zvláštní chování těchto fascinujících „pestrobarevných” plazů. 

Nenechte si ho ujít a odhalte jejich neuvěřitelné schopnosti – od zvláštní techniky spánku přes pozoruhodné taneční kroky, maskování, periferie vidění v neuvěřitelném úhlu 340°, jazyk, který vystřeluje jako katapult, smyslné svádění nebo třeba fluorescenci. Chameleoni zkrátka dokážou překvapit. Myslíte si, že už jste o tak zvláštním a podivném plazu všechno slyšeli? Tak to je omyl!

6. 6. 23.00 – Nezdary predátorů (Na lovu)

Možná vás překvapí, že lev čtyřikrát selže, než se mu konečně podaří úspěšně ulovit kořist! Nebo že kosatky jsou nejúspěšnější, když loví společně, a černá mamba není vždy tak dokonalým zabijákem, jak si asi myslíte! Tento přírodovědný seriál představuje obávané dravce v méně nebezpečné podobě. A ukazuje, že velikost, výzbroj, agrese, týmová spolupráce, strategie a rychlost rozhodují o tom, kdo přežije, a kdo zůstane o hladu.

7. 6. 20.00 – Když žraloci útočí VII (1. díl)

Málokdo si uvědomuje, že nejkrásnější pláže světa jsou zároveň místem, kde se vyskytuje mnoho různých druhů žraloků. A že hrozí nebezpečí, že v jakoukoliv chvíli na někoho z nás zaútočí. Když se počet takových útoků podezřele zvýší, místní autority i odborníci odjinud mají za úkol zjistit, proč to tak je. Pokračování napínavého seriálu Když žraloci útočí z produkce National Geographic zkoumá konkrétní případy útoků žraloka na člověka a odhaluje, co přimělo obávané predátory k tomu, aby zakousli čelisti do takřka bezbranných obětí – ať už v Miami, na Floridě nebo někde úplně jinde.  

7. 6. 21.00 – Tajemství oceánů II (Den D)

Vědecká expedice vybavená nejmodernější technikou zamířila k pobřeží Normandie, aby zjistila, jaká tajemství spojenecké invaze ze Dne D zůstávají do dnešních dní ukrytá pod hladinou. Stejně dobře ukryté záhady v podobě potopených lodních vraků se ale ukrývají i přímo v New Yorku pod vrcholky mrakodrapů na Manhattanu a v okolí Britských ostrovů. Nebo pod hladinou v thajské jeskyni Tham Luang, kde probíhala slavná záchrana chlapeckého fotbalového týmu. Oceány jsou plné megavraků z druhé světové i ztracených atomovek z dob studené války. Buďte u toho, až na ně zamíříme špičkové sonary v pokračování oblíbeného seriálu.

8. 6. 21.00 – Krásy jižní Afriky (Mys Dobré naděje)

Na jediném místě na světě se střetávají vedra s chladem, vyprahlé pouště s hustě zarostlými tropy, Afrika s Antarktidou. Tím místem je jižní Afrika, která je stejně rozmanitá jako zbytek celého kontinentu! Je to místo plné otazníků a otázek: proč tady žijí tučňáci, kteří mají rádi chladno, bok po boku se pštrosy, zvyklými na poušť? Jak to, že se tady daří nejen mořským šnekům, ale i chameleonům? Jižní Afrika je zemí výrazných geografických prvků a klimatických extrémů, které jsou zárukou exotické přírody, vždy plné nečekaných překvapení.

8. 6. 22.00 – Kdo zabil Johna Lennona

Fascinující historický celovečerní film vznikl na motivy knižního bestselleru proslulého investigativního žurnalisty a odhaluje, jak a proč zemřel John Lennon. Muzikant a aktivista John Lennon, vůdčí osobnost legendární rockové skupiny The Beatles, se stal nejznámější osobností své doby. Proslulý investigativní žurnalista Jack Jones se specializuje na kriminální případy. Napsal knižní bestseller o Lennonově vraždě z pohledu jejího pachatele Marka Davida Chapmana. A právě na jeho poznatcích a zjištěních staví také tento strhující dokumentární snímek. Kdo zabil Johna Lennona je podrobný a pronikavý pohled na paralelní životy Lennona a Chapmana. Nechybí ani nové audio rozhovory, díky nimž proniknete do mysli neblaze proslulého vraha.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !