VIP Prostřeno 17.1. 2013 – Miluše Bittnerová:
„Myslím, že jsem hodná, přiměřeně inteligentní a přiměřeně vzdělaná,“ říká o sobě hlavní aktérka poslední večeře dámského hereckého čtyřlístku Miluše Bittnerová. „Hrozně ráda čtu, a protože můj manžel rybaří, začala jsem také rybařit,“ prozradí o svých zájmech ve VIP Prostřeno.
„Abyste se vůbec najedly, bude mi pomáhat manžel. Ano, je to nutné,“ přiznává bez okolků začátečnice v kuchyni Miluše Bittnerová. „Můj manžel Lukáš je výbornej kuchař a bude na mě dohlížet,“ představí hostitelka svého pomocníka v kuchyni.
Proč vlastně Miluška nevaří? Protože Lukáš u vaření relaxuje a občas, když přijde naštvaný z práce, tak si prostě musí „zavařit“. „Mám to jako odpočinek,“ vysvětlí ve VIP Prostřeno Lukáš, proč se jeho polovička k plotně ani nedostane.
„Myslím si, že Miluše Bittnerová bude fikaná. Tři dny hovořila o tom, jak neumí vařit a jak se máme na co těšit, ale myslím si, že je to finta a že dnešek bude velmi pestrý,“ podezírá ale kolegyni ve VIP Prostřeno Gabriela Filippi. Na stole přistanou ve čtvrtek 17.1. 2013 plněné žampiony, marinovaná krkovice s variacemi bramborových salátů a s glazovanou šalotkou a dva francouzské dezerty: sladký crème brûlée a slaný sýrový talíř – podobně jako u Jarky Obermaierové.
Děvčata se už moc těší, vypadá to lákavě a je to prý i šikovně vymyšlené. Crème je nejoblíbenější dezert Jany Krausové – prý ji doma posílají na všechny akce, kde ho podávají. Recepty na bramborové saláty má taky moc ráda a to ještě neví, že budou též ve francouzském stylu.
Žampiony se dají plnit čímkoliv, ve čtvrtek 17.1. 2013 to bude pršutem, cuketou, jarní cibulkou a rajčátkem. Krkovice je pěkný kus. „To bude dobroučký, je v ní hodně cibule a česneku,“ doufá Miluše Bittnerová ve čtvrtečním VIP Prostřeno. „Dijonský salát podle našeho receptu Jarka ještě nikdy nejedla. Docela mi přijde vtipný, že jsem u ní taky měla jídlo, který jsem od ní ještě nejedla, a byly v něm kapary jako tady.“
Druhý salát, který bude ve čtvrtečním VIP Prostřeno podáván je s koprem, jablkem a kyselou okurkou. A zatímco dámy v kuchyni probírají svatby, Miluše Bittnerová finišuje s předkrmem. „Je to krásný, ale já nesnáším žampiony,“ netají se milovnice lesních hub Jarka.
Při podávání hlavního chodu se Miluše Bittnerová přizná, že „recept na glazurované šalotky je vyšší dívčí“ a celé je vytvářel její muž. „Zbláznili jsme se do nich ve Francii,“ doplňuje. „Ta cibule mi chutnala tak moc, že bych si ji dala i jako hlavní jídlo s bramborem,“ nepřekvapí umírněná vegetariánka Gabriela.
Krkovička by si podle Jarky zasloužila více soli. Milovnice psů a krysaříků se dočkají atrakce s pejskem, který se před kamerami pokusí se svým pozvaným páníčkem zatančit. „Nevyšlo to stoprocentně, ale bylo to úsměvný,“ hodností číslo Jarka.
„Byl to průser!“ má bohužel jasno Miluše Bittnerová. Konec dobrý, všechno dobré? „Dělala jsem, co jsem mohla, fakt,“ přísahá po dobrém dezertu a sýrech, které už skoro nikdo nemůže, Miluška. „Pojedeme spolu na dovolenou,“ plánuje po příjemně strávených večírcích Jaroslava Obermaierová, ale vařit si samy nebudeme!“ Která herečka si ale doopravdy vyvaří zájezd k moři, uvidíte už ve čtvrtek 17.1. 2013 večer na Prima family!
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Miluše Bittnerová
již ve čtvrtek 17.1. 2013 na Prima Family
již ve čtvrtek 17.1. 2013 na Prima Family