Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Správná kuchařka s fantazií - 20 surovin, které vás inspirují v kuchyni

22. 01. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Správná kuchařka s fantazií
Podtitul: 20 surovin, které vás inspirují v kuchyni
Autoři: Kinclová Pavlína, Kincl Martin
Nakladatelství: Ikar
Vázaná vazba
Datum vydání: leden 2014
Počet stran: 176
Cena: 272 Kč

Když nastane sezona chřestu, dýní, cuket… Vařte snadno, rychle, úsporně a jinak z obyčejných surovin! Pavlína, kuchařka s velkou fantazií, kombinovala, zkoušela a připravila více než 100 jednoduchých receptů. Některé jsou klasická jídla v její vlastní úpravě, jiné jsou z rodinných archivů a velkou inspiraci si přivezla z cest po Středomoří. Vše na jejich přípravu koupíte bez problémů, ale nejlépe chutnají ze sezonních čerstvých produktů.

Ukázka z knihy
Správná kuchařka s fantazií:


Správná kuchařka s fantazií - 20 surovin, které vás inspirují v kuchyni

Dýňové noky se šalvějí
4 porce

350 g oloupané a vydlabané dýně
350 g brambor
180 g hladké mouky
Špetka muškátového oříšku
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
1 vejce
50 g másla
Asi 8-10 lístků šalvěje
Strouhaný parmazán


Rozpulte dýni, zbavte semínek a vydlabejte z ní dužinu. Nakrájejte ji na půlměsíčky široké 3 cm. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 stupňů 20 minut. Mezi pečením dýně si dejte vařit brambory ve slupce do osolené vody. Uvařené brambory nechte trochu vychladnout a oloupejte je. TO samé udělejte s dýní, oboje pak nastrouhejte na jemném struhadle. Do velké mísy dejte mouku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř, nastrouhané brambory, dýni a nakonec rozklepněte vejce.

Vypracuje hladké těsto. Na pomoučené ploše z těsta vyválejte válečky o průměru 3 cm, nakrájejte je na kousky dlouhé cca 4 cm. Vidličkou každý kousek lehce rozmáčkněte do tvaru noku. Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu. Noky vhoďte do vroucí vody, teplotu trochu snižte a vařte tak dlouho, dokud nevyplavou napovrch. Než se noky uvaří, rozpusťte si máslo na pánvi a orestujte lístky šalvěje. Noky vyndávejte děrovanou naběračkou rovnou na talíře a přelijte je ihned máslem, ve kterém jste smažili šalvěj. Pak už jen ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.


Tuto knihu Správná kuchařka s fantazií - 20 surovin, které vás inspirují v kuchyni koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Akorát ta hladká mouka mi tam nepasujeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kniha vypadá dobře a líbí se mi uveřejněné recepty. Díky za ně. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles