Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden

24. 06. 2024 | Televizní tipy
Pojďte poznávat svět prostřednictvím Prima ZOOM. Zaostřeno na poznání. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden:


24. 6. 21.00 – Neznámé italské ostrovy (Souostroví Sulcis)

Vydejme se společně na cestu do Itálie, kde prozkoumáme několik různých ostrovů. Na první pohled možná můžou vypadat skoro stejně. Ale ve skutečnosti mají odlišný geologický původ, rozdílné charakteristické znaky, žijí na nich jiná zvířata a roste jiná fauna. A tomu, kdo není tak úplně místní, zůstávají neznámé. Naše výprava začíná nedaleko Sardinie, přesněji na jižním cípu ostrova, který patří do souostroví Sulcis.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týdenOdtud zamíříme směrem k pevnině, ale zastavíme se na souostroví Kampánie v Tyrhénském moři. Krátká odbočka na sever nás zavede na největší ostrov ve vnitrozemských vodách jižní Evropy. Jmenuje se Monte Isola, jeho břehy omývá jezero Iseo, a když už tam budeme, prohlédneme si i malé ostrůvky, které s ním sousedí. Ale pak už zase zpátky na moře. Po Toskánském souostroví a Egadských ostrovech na západě Sicílie zakončíme naši cestu na ostrově Pantelleria. Ten se nachází na pobřeží Středozemního moře a geograficky je blíže Tunisku než Itálii.

25. 6. 20.00 – Rusko: Tisíciletá historie

Odhalte přelomové okamžiky tisícileté historie Ruska v celovečerním dokumentu a zjistěte, jak se stalo světovou mocností, jakou dnes známe. Ohlédneme se za hrůzovládou nechvalně proslulých carů včetně Ivana Hrozného. Dozvíme se o strašlivém příběhu, jak si vysloužil přezdívku, kterou se zapsal do dějin. Nechybí ani Petr Veliký, jenž udělal ze země mocnou konkurenci evropských říší, nebo Kateřina Veliká, které se podařilo rozšířit území o polovinu východní Evropy. Sebevíc šokující vrcholy a pády carské vlády však nejsou ničím ve srovnání s tím, co následovalo – jedna z nejvýznamnějších událostí 20. století, kterou se stala velká ruská revoluce.

26. 6. 20.00 – Mravenci: Tajná síla přírody

Mravenci se vyvinuli z bodavého hmyzu před více než 100 miliony lety. Na světě jsou tisíce druhů mravenců. Mravenci jsou společenským hmyzem a tvoří superorganismus. Patří mezi nejobávanější predátory na planetě. Poznejte jejich skutečná tajemství.

26. 6. 21.00 – Extrémní hadi (Austrálie)

Austrálie je zemí extrémů, kde je těžké přežít. Od pouští přes džungle až po větrné ostrovy však těmto prostředím dominují jako špičkoví predátoři hadi. Přizpůsobení se extrémním podmínkám je tajemstvím úspěchu života. V druhém dílu se podíváme na africké hady.

27. 6. 21.00 – Noc dlouhých nožů: Hitlerova čistka (1. část)

Psal se rok 1934 a Adolf Hitler nezahálel. V období od 29. června do 2. července nechal provést sérii úkladných vražd ve vlastních řadách. Dokonce zlikvidoval svého jediného skutečného přítele, jímž byl symbolický vůdce SA Ernst Röhm. Co ho vedlo k tak krvavému rozhodnutí? A jak se odehrávaly smrtící události, které se zapsaly do dějin jako Noc dlouhých nožů? Historický film o Hitlerově čistce přináší rekonstrukci dění během tří nocí, během nichž Adolf Hitler podnikl závěrečné kroky k nabytí absolutní moci. Odhalte okolnosti zásadního zlomu v dějinách nacistického Německa a zjistěte, jak se tyto nechvalně proslulé události vyvíjely.

27. 6. 22.00 – Putování s vlky

Putování s vlky nabízí jedinečnou příležitost vůbec poprvé nahlédnout do života vzácného a velice plachého vlka indického. A také se seznámit s ostýchavými kočovnými pastevci z indických planin, jejichž starověký životní styl nyní visí na vlásku. Vychutnejte si okouzlující záběry a odhalte narůstající napětí mezi dávnými tradicemi a modernou, mezi křehkostí a nezdolností.

27. 6. 23.00 – Přírodní válečníci (Lev jako komodita)

Ještě nikdy nebyl život na Zemi tak okouzlující… A ani křehký. Reportérka Julia Wheelerová vyrazila přímo do prvních linií, aby odhalila dosud neznámé příběhy, ve kterých hraje hlavní roli věda, příroda a ekologie. Připravte se na dobrodružství nabité akčními scénami. Julia vás seznámí s hrdiny, kteří patří k největším ochráncům přírody současnosti. A ukáže vám neuvěřitelný, jedinečný svět, který má cenu zachránit. Připravte se bojovat za naši matku Zemi.

29. 6. 22.00 – Stavitelé templářských hradů

V Jeruzalémě se v roce 1120 zrodil nejzajímavější a nejtajemnější náboženský a vojenský řád středověku: templáři. Tito bratrští rytíři, kteří pocházeli z několika různých evropských zemí, se rychle rozšířili prakticky po celém tehdejším známém světě. Jimi budované kláštery brzy vytvořily rozsáhlou síť, jež se táhla od Portugalska po Polsko a od Skotska po Sicílii. Stály i na východě v křižáky nově dobytých oblastech od Antiochie po Gazu. 

Mnoho z nás si pamatuje, že právě tam templáři zodpovědně plnili vytyčené poslání bránit poutníky a chránit Svatou zemi. Ale méně z nás si už dokáže představit, co měli na práci na „druhé straně světa”. Tamní templářské stavby jsou přesto více než pozoruhodné nejen díky výjimečné architektuře. Pozůstatky vojenské přítomnosti templářů v západní Evropě dodnes stojí ve Španělsku a Portugalsku, dokonce se výrazně podíleli na podobě francouzské Paříže. Odhalte tajemství Stavitelů templářských hradů ve stejnojmenném poutavém historickém snímku.  

29. 6. 23.00 – Da Vinci: Tajemství Madony ve skalách

Jaké je tajemství nejzáhadnější malby slavného Leonarda da Vinciho: Madony ve skalách? Proč namaloval ne jednu, ale dvě různé verze – a proč umístil svou Madonu do nitra jeskyně? Jaké tajuplné symboly inspirovaly tyto neobvyklé kulisy, které nejsou v evangeliích vůbec zmíněny? Na tyto vzrušující otázky odpovídá napínavý film, který se opírá o da Vinciho vlastní poznámky a přináší několik překvapivých odhalení.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !