Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.09. 2024
Dnes má svátek Zita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 36. týden

2. 09. 2024 | Televizní tipy
Září plné zajímavých dokumentů Prima ZOOM. Koukání na Prima ZOOM vás děla chytřejšími. Nejpestřejší nabídka poznávání na Prima ZOOM. Mrkněte na Prima ZOOM, neprohloupíte. Vyberete si? Určitě! Protože Prima ZOOM vás baví. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 36. týden:


2. 9. 20.00 – Prima Česko


Startují premiérové díly. Milujeme krásy České republiky a ještě víc jejich objevování. Pojďte se spolu s námi podívat na místa, která by vás třeba nenapadlo ani navštívit. Vyzkoušejte si s námi různé aktivity. Přespíme v luxusních hotelích, ale i venku pod širákem. Čtrnáct krajů, nespočet zážitků. To je pořad Prima Česko, který můžete sledovat také na CNN Prima NEWS a Primě.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 36. týden2. 9. 20.30 – Prima Svět

Startují premiérové díly – to nejzajímavější ze zahraničí. Už od roku 1995! Prima SVĚT přináší světové unikáty, neuvěřitelné záběry, rarity a informace, také zprávy o úspěšných, ale třeba i úplně neznámých Češích v nejrůznějších, i těch nejzapadlejších koutech planety. Nabízí nečekané souvislosti, exkluzivní reportáže a místa, která tvoří svět. Pravidelně ho uvádí ostřílení moderátoři Anna Kadavá a Josef Kluge. Tento nejstarší pořad televize Prima, vyjma zpravodajství, a jeden z nejstarších v českých televizích vůbec je s vámi už od roku 1995. A kromě Prima ZOOM ho můžete sledovat také na Primě a CNN Prima NEWS.

3. 9. 21.00 – Špioni studené války (Atomová tajemství)

Předávali zpravodajské informace, zachycovali komunikaci, kradli plány a mapovali cíle. Ale především vyvolávali ve společnosti hluboce zakořeněnou nedůvěru a všudypřítomnou paranoiu, kterou navždy ovlivnili směřování dějin. Studená válka. Zeměkoule rozdělená na dvě části. Globální závod o to, kdo jako první získá vojenskou převahu, který změnil podobu celého světa. Několik desetiletí probíhající konflikt se naštěstí nikdy nerozhořel na bojištích. Západ a východ se přesto nemilosrdně střetly tváří v tvář. 

Došlo k tomu za neméně dramatických okolností prostřednictvím jednotlivých agentů i celých spletitých špionážních sítí. Ať už šlo o oči vysoko na obloze nebo boty, které zanechávaly stopy hluboko za nepřátelskými liniemi, obě strany neúnavně slídily a usilovně se snažily získat pečlivě střežená tajemství svého protivníka. Někdy šli do akce špičkově vycvičení vládní agenti. Jindy to byli naverbovaní pomocníci, kurýři a místní spojky. Mnohdy se jednalo o přeběhlíky, zrádce, nebo dokonce nenápadné, hluboko zavrtané krtky. Všichni riskovali životy s jediným cílem: získat životně důležité informace o nepříteli.   

4. 9. 20.00 – Zmrzlá planeta II (Ledová království)

Šestidílné pokračování slavného a veleúspěšného přírodovědného seriálu Zmrzlá planeta znovu vzniklo za účasti legendárního sira Davida Attenborougha. Zmrzlá planeta odhaluje fascinující divokou přírodu v nejchladnějších oblastech světa: v Arktidě a Antarktidě, ve vysokých horách, na zamrzlých pouštích, v zasněžených lesích i v ledových oceánech. A zároveň představuje jejich okouzlující a charismatické zvířecí obyvatele. Ať už to jsou tučňáci, lední medvědi, sněžné opice nebo sibiřští tygři, každý druh musí napnout svaly a sebrat všechnu svou sílu. Jedině tak se hrdinům Zmrzlé planety může podařit překonat těžké překážky a přežít v extrémním prostředí.

4. 9. 21.00 – Včely v ohrožení

V indických městech se objevil nový problém – včely! Obyvatelé výškových budov často s nelibostí zjišťují, že se dělí o bydlení s nezvanými hosty. A pro divoké včely to nikdy nekončí dobře. Bývají vyháněny a likvidovány všemi možnými dostupnými prostředky. Existuje jiné řešení? Tento dokumentární film zkoumá životní prostředí migrujících divokých včel, ať už se zrovna nachází v lesích, polích nebo ulicích vyhledávané destinace Mani. Včely jsou užitečné. Ale když se s nimi člověk setká nečekaně, nebo dokonce za vyloženě dramatických okolností, nechybí málo a změní na ně názor.

A tak se názory na včely různí. Zemědělci je vnímají jako pomocníky, bez kterých by se neobešli, a spoléhají, že budou opylovat rostliny. Najdou se však i tací, kteří vidí včely pouze jako obtížné škůdce vyzbrojené nebezpečnými žihadly. Tento přírodovědný snímek se natáčel v průběhu dvou let a jako první dokumentární projekt svého druhu zblízka zachytil indické včely skalní. Věděli jste, že jich stále ubývá? A že když bude ohrožena biologická rozmanitost, budeme mít vážné problémy i my lidé? Důsledky znečištění životního prostředí, příliš intenzivního zemědělství a nadužívání pesticidů jsou stejně zdrcující jako šokující. Ale naděje existuje!

4. 9. 22.00 – Stavitelské katastrofy V (Výbuch hnojiva)

Pokračování mrazivého seriálu Stavitelské katastrofy se opět zaměřuje na neobvyklé a často fatální nehody způsobené zásadními technickými omyly. Co opravdu způsobilo pád jeřábu, do kterého se opřely poryvy větru, zřícení masivního lešení u španělského mostu nebo nečekaný výbuch hořící továrny, který si vyžádal tragickou bilanci? Metropole New York je zřejmě hlavním městem světového stavitelství. Někdy se zdá, jako by na rohu každé ulice stál nějaký jeřáb. Protože jde o město mrakodrapů, ramena jeřábu se tyčí ve výšce několika stovek metrů. 

Jenže co když se do některého z nich nemilosrdně opře nečekaný nápor větru? Když se to stalo u jedné z pětadvaceti podlažních budov, jeřáb se zřítil dolů na ulici a zabil člověka. K ještě větší tragédii došlo ve Španělsku během oprav mostu v pobřežním městě Almuñecár. Více než čtyřicet metrů nad zemí se zřítilo masivní lešení, pod kterým zahynulo šest dělníků. Ale k možná jedné z vůbec největších stavitelských katastrof došlo v ospalém městečku na texaském venkově. Zásah v hořící továrně na hnojiva nepřežilo 15 hasičů, protože jen několik minut po jejich příjezdu na místo došlo k nečekané explozi.

5. 9. 21.00 – Jak nacisté prohráli válku (Podivní spojenci)

Válečná mašinérie nacistického diktátora Adolfa Hitlera byla všemi obávaná a neměla s nikým slitování přinejmenším po určitou dobu. Válečné běsnění nacistů projelo Evropou a severní Afrikou jako nůž horký máslem a hrozilo, že převálcuje i celé Rusko. Od roku 1939 do počátku 40. let dvacátého století byl Hitlerův zhoubný sen o třetí říši a absolutní nadvládě nad celou Evropou reálnou možností. Ale pak se začal trhat na kusy. 

A válečná mašinérie odhalila slabá místa. Dějiny druhé světové války jsou obvykle popisovány očima vítězů, ale historický seriál Jak nacisté prohráli válku se na ně zaměřuje z pohledu neohrabaných generálů a paranoidního diktátora, kterému se podařil životní kousek vyhoupnout se na vrchol jenom kvůli jediné tragické náhodě. Tento seriál poprvé odhaluje pád Hitlerovy říše zevnitř a ukazuje, jak se neschopné a špatně vedené bandě nabubřelých hrdlořezů podařilo zákeřně oklamat Německo a poté nečekaně zaskočit celou Evropu. Vraždící nacisté vítězili jen omylem. Tváří v tvář mobilizovaným protivníkům se naplno projevila jejich neschopnost. Sledujte, jak prohráli válku.

6. 9. 20.00 – Žraloci proti delfínům: Krvavý souboj

Žraloci a delfíni spolu už po tisíciletí sdílejí vody oceánů. Ale teprve nyní začínáme chápat, jak to vlastně v jejich složitém vztahu chodí. Tento přírodovědný film sleduje skupinu neohrožených vědců, která odvážně vyrazila do samého středu jejich divokého a někdy krvelačného soupeření. Připojte se k expertům na dobrodružné výpravě do Žraločí zátoky u pobřeží Austrálie. Buďte u toho, až díky moderním technologiím a nejnovějším výsledkům aktuálních výzkumů odhalí tajemství věčného souboje žraloků a delfínů.

7. 9. 20.00 – Neznámá Guyana (Nedotčený prales)

V dosud neprobádaných hlubinách Jižní Ameriky se nacházejí tropické deštné pralesy Guayany, které i dnes zůstávají z velké části neznámé. Tajemství tohoto nedotčeného ráje jsou méně prozkoumaná než záhady proslulé Amazonie. A to i přesto, že je Guyana domovem obrovského množství úchvatných živočišných druhů. A přímo ve stínu místní džungle sedí na trůnu král místní divoké říše – elegantní, uctívaný, ale také obávaný jaguár. 

Mladý samec jaguára je připraven vyrazit na nejdůležitější výpravu svého života. Musí si najít vlastní území a založit nové království. Jeho dobrodružná cesta vede přes mnoho různých životních prostředí. V každém z nich mladý jaguár narazí na jiné druhy zvířat. Sledujte, jak se střetává s jinými vrcholovými predátory, jako jsou majestátní kajmani, obří sladkovodní ryby arapaimy nebo velké hravé vydry. Nenechte si ujít vzrušující dokument Neznámá Guyana a zjistěte, jak se mu povede v nelítostném souboji o to, kdo obsadí nejvyšší příčku v hierarchii divoké džungle.

7. 9. 21.00 – Americké národní parky (Grandy Canyon)

Okouzlující přírodovědný seriál Americké národní parky představuje krajinu a divoká zvířata v deseti různých národních rezervacích. Některé jsou dobře známé, jiné vás překvapí. Ale každý z nich je nejen americkým, ale i světovým pokladem, a proto bychom si ho měli vážit jako bohatství nedozírné hodnoty. Přesvědčte se sami! Vydejte se na dechberoucí televizní výlet do Grand Canyonu, Yosemite nebo za sopkami na Havaji.

7. 9. 22.00 – Ženy pod Hitlerovou vlajkou (1933–1942)

Německé ženy bývají považovány za pouhé pasivní svědky hrůzných zločinů spáchaných nacistickým režimem během druhé světové války. Ale ve skutečnosti se mnohé z nich na těchto hrůzách aktivně podílely a při tom si počínaly stejně brutálně a nemilosrdně jako jejich mužské protějšky. V průběhu posledních patnácti let se nové generaci mezinárodních historiků, jako jsou cenami ověnčená Wendy Lowerová, Elizabeth Harveyová, Johann Chapoutot nebo Chrsitan Ingrao, podařilo odhalit pravdu o tom, jak hluboce byly ženy třetí říše ponořeny do nacistických zvěrstev. Díky zbrusu novým analýzám a šokujícím archivním záběrům tento historický film přináší dosud neznámé příběhy žen pod Hitlerovou vlajkou, které odmítly žít ve stínu mužů.

8. 9. 20.00 – Norské domy snů VIII (1. díl)

Nejen Češi jsou národ chatařů, i Norové se ve volném čase vydávají do svých horských příbytků. O ty, které svým majitelům padají na hlavu, se postarají interiérový designér Halvor Bakke a jeho řemeslně zdatní kamarádi. Užijte si fantastické chatové proměny na pozadí krásné přírody v pokračování oblíbeného norského seriálu.

8. 9. 23.00 – Mrakodrapy (Postaveno v Americe)

Mrakodrapy protínají příběh o vývoji urbanizace jako obří vykřičníky. Už od skromných začátků na konci 80. let devatenáctého století až po dnešní giganty, které se teprve staví, se staly věrnými průvodci i nepřehlédnutelnými symboly našich životů. Není to náhoda. Panoramata určují tep největších světových metropolí. Každý nový mrakodrap výrazně zrychluje rozkvět města. S nástupem každé další generace také stavíme bezpečněji, úsporněji a do mnohem závratnějších výšin. Některé budovy jsou doslova monumentální. Jiné vyvolávají monumentálně kontroverzní reakce. Ať už se podíváme do Chicaga nebo Londýna, do Tokia nebo Dubaje, uvidíme vzrušující příběh o řadě velkolepých měst, která staví rychle a až do oblak!  

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !