Srovnání záběrů natočených při minulé návštěvě a při té současné ukáže už na první pohled propastný rozdíl – místo nehezkého zchátralého prostředí a vystresovaného majitele Zdeněk v show Už dost, šéfe s datem 6.11. 2013 vstoupí na upravené zámecké nádvoří a přivítá jej majitel v pohodě, s úsměvem a dobrou náladou. Největší překvapení však přijde v kuchyni, která se výrazně posunula k lepšímu.
Zdeněk v show Už dost, šéfe s datem 6.11. 2013 ochutná domácího králíka, vodňanské kuřátko a srnčí kýtu, o které se vyjádří velmi pochvalně. Líbí se mu i novinka v rodině pana Kraba, který zaměstnal manželku v hospůdce, a tak mohou být více spolu. Po krátkém výletě za usměvavým bývalým kuchařem z Choltic se Zdeněk vrátí opět k panu Krabovi a dává mu úkol – když mu dobře uvaří tři jídla, tak… Tak se uvidí! A koukat budou všichni, a nejvíce pan Krab, kterému jeho malá dcerka donese od „strejdy Zdeňka“ něco v obálce. Bude prázdná, nebo ne? Jak přísný kuchařský guru vyhodnotil marinovaná žebra, hovězí steak a rybu?
Už dost, šéfe - 6.11. 2013:
Podruhé vstoupí Zdeněk do příslovečné stejné řeky v pensionu Vlčárna v Krásné Lípě. Před třemi lety, kdy tam byl poprvé, měla chod restaurace pod palcem paní Panenková. Tu už tam ale Zdeněk nepotká, vede ji její bývalý muž. V kuchyni se Zdeněk navíc seznámí s úplně novým personálem. Jeho pochybnosti o na první pohled poněkud nesourodé dvojici kuchařů rozptýlí hned první jídlo. Tím budou tvarohové buchty na baru, které pension zdarma nabízí svým hostům. Zdeněk neodolá a jednu si zpod skleněného poklopu vybere. „Kousek tvarohovýho nebe…!
Tohle jsem nežral od tý doby, co jsem byl kluk…“ vydechne Zdeněk ještě s plnými ústy a na jídlo si už nebude sám vybírat nic, prý plně důvěřuje kuchaři. Když mu pak servírka donese tři talíře s vyloženě domácí kuchyní, počínaje plněnými kachními prsy, dále s panenkou na hříbkách, candátem a srnčím gulášem jako bonus konče, Zdeněk již nic nedokáže zastírat, jeho spokojenost je zjevná a nepopiratelná. Kuchaři Broukovi a jeho partnerce vysloví poklonu a podle jeho slov by pan Brouk mohl většinu kuchařů v této zemi učit…
Zdeněk se také na skok zastaví u bývalé kuchařky z Vlčárny, setká se s dcerou Panenkových a přes Skype si popovídá s paní Panenkovou, bývalou majitelkou Vlčárny. Jeho kroky ale povedou zpět právě tam. …aby ještě jednou ochutnal domácí nešizenou kuchyni, provoněnou čerstvými bylinkami z vlastní zahrádky, a zejména připravovanou s láskou a rozmyslem. A protože Zdeněk právě takovéto vaření dokáže ocenit, chválou nešetří a výsledkem jsou hned dvě hvězdičky!
Chcete vidět, jak má vypadat poctivá domácí kuchyně? Myslíte si, že pan Krab dostal od své dcerky prázdnou obálku s dalším poučením o tom, co je potřeba v jeho hospůdce ještě vylepšit? To vše se dozvíte, když se budete s námi dívat ve středu 6.11. 2013 ve 21:45 na kuchařskou show Už dost, šéfe! Na Primě!
Sledujte nový pořad Už dost, šéfe! opět ve středu 6.10. 2013 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz