Během „svých dílů“ pořadu Ve varu, bude Ondřej spolupracovat s Jessé SOUSA DA CRUZ, také s Bárou Šimůnkovou. A věnovat se všichni budou rybám. Mořským i sladkovodním, v každém případě tématu, které je v Česku poměrně nedovysvětlené.
Zabrousíme i k tématu, jak vybírat ryby, jak zúročit potenciál každé z nich. A dojde také na mořské plody. Ondřej nám také poradí, jak zpracovat ryby: „ Vyfiletovat rybu můžete mnoha způsoby, každý si najde svůj, vy se můžete naučit ten můj, který mi funguje v restauračním provozu. A nezapomeňte při přípravě fileta na pinzetu. Bude se vám hodit, aby maso bylo bez kostí.“
A co dodat na závěr? Šéfkuchař má jasno, jaký tip by se vám mohl hodit: „Pokud děláte jakékoliv maso, nechte ho po vyndání z trouby trochu odpočinout. Protein se potřebuje „zklidnit“, je pak chutnější. Kromě toho si připravíte brazilský oblíbený pokrm losos s maracujou, dušené slávky.
Dojde také na poké (čti pokaj).
Víte, že to vlastně všichni v Česku vyslovují špatně? Jaký je postup přípravy a proč je potřeba pro tohle jídlo dbát na kvalitu ryby, v tomto případě tuňáka? A co s makrelou? Dáte si pomazánku? Umíte ji připravit? Pokud ne, zkuste to pod taktovkou michelinského chefa. A navíc: Zjistíte, že tapioka je škrob, jak se jí, i to, že je vhodná pro celiaky. Ale tapiokové perly mohou ozvláštnit drink. Dodají mu karamelovou příchuť a texturu.
Kdo je Ondřej Molina?
Ondřej má za sebou dvouleté vedení vlastního podniku, nyní vede vlastní pop – up projekt se kterým oblíždí food festivaly a další akce. Vede také kurzy vaření, vysvětluje během lekcí, jak připravit sexy večeři. Také je možné si jej pro firemní akci najmout jako osobního kuchaře. Rád spolupracuje s kolegy z oboru gastronomie.
Sledujte pořad Ve varu, už v neděli 14. 1. od 14.55 na Primě!
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová