Opět se v neděli setkáme s Davidem Müllerem. Dovolí nám nahlédnout pod taktovku své kuchyně. Je majitelem restaurace v německém městě Hanau, rád prozkoumává své hranice i možnosti a snaží se je posouvat kupředu. Jak sám říká, jídlo změnilo jeho život. Důraz neklade na nejnovější vybavení, ale na to, jestli najde v jídlech odlišnosti. Rád cestuje, sbírá recepty. Využívá lokální trhy, menu hostům předává napsané vlastní rukou.Co by mělo jídlo od Davida splňovat? Chce servírovat takové pokrmy, které upoutají oči hosta, naladí chuťové a čichové buňky, plně uspokojí žaludek. Každý host musí cítit, že je pro něj připraveno s největší pečlivostí.

Věnovat se budeme tématu detoxu, a hlavně bezmasé kuchyni. Jak říká sám David, jednou týdně maso k jídlu stačí. Takže co takhle dát si něco z řepy, pyré ze žluté čočky nebo pracovat s lilkem? I taková kouzla vám David představí.
Inovace, bylinky a spousta zdraví. To vše se vám může v lednu hodit. Zelenina totiž obsahuje látky, které snadno nastartují organismu a dodají mu potřebné mikronutrienty. Tak se dívejte.
Sledujte pořad Ve varu v neděli 28. 1. od 15.05 na Primě!
Zdroj, foto:
PrimaVendula Flassig Vrablová
Tento článek také můžete