Baví vás odlehčené recepty Chefa Davida Müllera? Mám pro vás další jejich dávku. Nenechte si ji ujít. David je majitelem restaurace v německém městě Hanau, rád prozkoumává své hranice i možnosti a snaží se je posouvat kupředu.
Jak sám říká, jídlo změnilo jeho život. Důraz neklade na nejnovější vybavení, ale na to, jestli najde v jídlech odlišnosti. Rád cestuje a sbírá recepty. Využívá lokální trhy, menu hostům předává napsané vlastní rukou.
Co by mělo jídlo od Davida splňovat? Chce servírovat takové pokrmy, které upoutají oči hosta, naladí chuťové a čichové buňky a plně uspokojí žaludek. Každý host musí cítit, že je pro něj připraveno s největší pečlivostí.
Znáte batáty, víte, co s nimi, a chutnají vám? Umíte je připravit tak, aby chutnaly a skvěle se doplňovaly s dalšími pokrmy? Lahůdka z Orientu má mnoho využití, stačí se jí nebát a správně ji okořenit.
V neposlední řadě se naučíme zpracovat houby jinak než do klasické smaženice či houbovky. I taková houba totiž může být kulinární lahůdkou dne – když je zpracovaná neotřele. Co takový bramborovo-parmazánový muffin na hlívě královské s jarní cibulkou? Dobrou chuť a hodně inspirace.