Autoři: Krejčíková Okamurová Mie, Tomio Okamura
Fotograf: Yokoyama Yoshimi
Nakladatelství: Fragment
Vázaná vazba
Formát: 216 x 276 mm
Rok vydání: 2013
Počet stran: 152
Cena: 399 Kč
Všem milovníkům japonské kuchyně přináší Nakladatelství Fragment první Velkou japonskou kuchařku v České republice. Pod vedením opravdových kuchařských mistrů si nyní můžete připravit suši a další japonské speciality i u vás doma. Všechny recepty lze uvařit ze surovin dostupných v naší obchodní síti. Titul Velká japonská kuchařka vychází právě dnes!
Originální japonská kuchařka je první knihou receptů na českém trhu, která vznikala výhradně ve spolupráci s japonskými kuchaři. Autoři se při sestavování soustředili nejen na samotnou přípravu pokrmů, ale připojují také rady, jaké náčiní vybrat, krok za krokem představují základy vaření v Japonsku a poukazují na to, jak správně vybírat ingredience. Čtyři japonští kuchaři, kteří pokrmy připravují, jsou skutečnými mistry svého oboru, např. část o suši je dílem sushimastera Tadayoshi Ebina, který je členem Tokio Sushi Association.
Postup přípravy každého receptu je nejen přesně popsán, ale také vyobrazen na fotografiích. Při výběru jednotlivých jídel byl velký důraz kladen na dostupnost surovin. Všechny pokrmy lze připravit z přísad, které jsou v prodeji v českých obchodech.
„Vážení a milí čtenáři, je nám velkým potěšením uvítat vás na stránkách první Velké japonské kuchařky v České republice. Ke spolupráci jsme přizvali špičkové japonské kuchařské mistry a na stránkách vám představíme kompletní základ japonské kuchyně včetně názorných vysvětlení postupů přípravy, aby si každý z vás mohl jídla jednoduše připravit.“
Tomio Okamura a Mie Krejčíková-Okamura
Tuto knihu Velká japonská kuchařka koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Fragment.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz