Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Velká sýrová nakládačka

16. 07. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Velká sýrová nakládačka
Autoři: Suchá Kateřina, Bartošová Iva
Nakladatelství: Mladá fronta
Vázaná vazba
Datum vydání: květen 2014
Rozměry: 168 x 197 mm
Počet stran: 128
Cena: 171 Kč

Opravdu dobře naložená kniha, aneb první kuchařka nakládaných hermelínů je tady! Pamatujete si, kdy jste poprvé ochutnali nakládaný hermelín? A zkusili jste si někdy doma tento gastronomický fenomén českých hospod sami připravit? Pokud vás už nebaví ten klasický s česnekem a cibulí a rádi vyzkoušíte něco nového, pak je tady Velká sýrová nakládačka se spoustou originálních i svérázných receptů. A nebudou chybět ani recepty na jiné sýrové delikatesy. Vše doplní fotoreportáž z každoroční soutěže o nejlepší nakládaný hermelín či praktický pracovní postup, jak se má hermelín správně nakládat. V dobrém sýru najdeš sílu, zvláště pak v nakládaném hermelínu – a tak neváhejte a pusťte se do nakládání!

Velká sýrová nakládačkaUkázka z knihy
Velká sýrová nakládačka
:


Kostky jsou vrženy

3 hermelíny
100 g nivy nebo jiného sýru
s modrou plísní
3 sušená rajčata
2 stroužky česneku
1 červená cibule
nové koření
bobkový list
barevný pepř
slunečnicový olej

Hermelíny a nivu nakrájíme na menší kostičky. Cibuli, česnek i sušená rajčata nakrájíme na plátky. Kostičky sýrů postupně vkládáme do sklenice a prokládáme nakrájenými sušenými rajčaty, cibulí a česnekem. Nakonec do sklenice vhodíme pár kuliček nového koření, barevného pepře a několik bobkových listů. Naplněnou sklenici zalijeme olejem. Pokud najdete doma i jiné tvrdé sýry, můžete je také přidat. Třeba čedar, goudu nebo ementál. Ve skleničce kostky pěkně vypadají, a když ji převážete mašlí, máte vlastnoručně vyrobený dárek.

Křenění

4 hermelíny
1 menší čerstvý křen
2 lžičky kurkumy
1 mrkev na ozdobu
slunečnicový olej

Asi tři čtvrtiny křenu oloupeme a nadrobno nastrouháme. Hermelíny rozkrojíme podélně napůl. Jednu půlku potřeme vrstvou nastrouhaného křenu, druhou jemně posypeme kurkumou. Přiklopíme k sobě a vložíme do sklenice. Zbylý křen nakrájíme na plátky a ty vložíme k hermelínům. Na ozdobu posypeme trochou kurkumy a zalijeme olejem. Tento nakládaný hermelín podáváme ozdobený tenkými hoblinkami mrkve. Recept vznikl na objednávku našeho
kamaráda Davida, který křen zbožňuje a tvrdí, že křen se hodí do všeho. Tentokrát
měl pravdu, i v hermelínu má křen sílu!

Tuto knihu Velká sýrová nakládačka koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Kniha.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To vypadá mooooc dobřeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
sýry mám moc rádaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles