Co je tak zvláštního na bramborových hranolkách McCain?
Bramborové hranolky McCain jsou vyrobeny výlučně z čerstvých celých brambor a malého množství rostlinného oleje. Při přípravě v troubě pečením si uchovají většinu živin. Brambory, které se používají při výrobě bramborových hranolků McCain, jsou bohatým zdrojem bramborového škrobu, který se v organizmu přeměňuje na energii a vám dává na dlouhou dobu pocit nasycení.
Brambory obsahují vlákninu, která čistí zažívací trakt od toxinů.
Čerstvé brambory obsahují velké množství hořčíku a draslíku, které mají příznivý vliv na srdce a nervový systém, a železa, které je nezbytné k tvorbě krve, mangan a měď, které vstupují do mnoha fyziologických procesů. Brambory jsou zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitu. Kromě toho má obsah vitamínů B1, B2, B3, B6 vliv na zdravý vzhled pokožky, vlasů a nehtů. A nakonec olej McCain, ve kterém se hranolky předsmažují, obsahuje správný podíl nezbytně nutných mastných kyselin.
Kolik zdravého oleje dodávají hranolky McCain?
Člověk potřebuje zhruba 60 g tuku denně, z čehož 40 g jsou nezbytně důležité nenasycené mastné kyseliny. Porce 150 g hranolků McCain připravená v troubě obsahuje 8.5 g zdravého oleje, což znamená 15 % denní požadované dávky, která je nezbytná pro udržení správných funkcí organizmu.
Proč je olej McCain tak zdravý?
1/3 nasycených mastných kyselin, které jsou zdrojem energie1/3 mono-nenasycených mastných kyselin omega 9, které snižují hladinu nezdravého cholesterolu LDL a zvyšují hladinu zdravého cholesterolu HDL a
1/3 poly-nenasycených mastných kyselin omega 6 a omega 3, které podporují krevní oběh. Kromě toho snižují hladinu cholesterolu LDL a regulují srážlivost krve.
Poměr mono-nenasy-cených mastných kyselin v oleji McCain je stejný jako ve středomořské stravě, která je známa tím, že má velmi dobrý vliv na lidské zdraví.
www.mojehranolky.cz
Hana Houbičková
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz