Ve druhém chodu se zaměří na dnes velmi populární úpravu potravin, kterou je uzení. Tato metoda je rozmanitá díky způsobům přípravy, kořenicím směsím i různým technikám, které nám Zdeněk vysvětlí a ukáže v praxi.
Třetí, a zároveň hlavní chod bude zahrnovat ty nejoblíbenější recepty z grilu, jakými jsou šťavnaté steaky, kuře, ryby, ale také pestrá škála zeleniny, sýrů nebo pečiva. Zde se mistr grilu „vyřádí“ a připomene divákům, jak na bezchybný steak, dokonalé přílohy či bezmasé pokrmy a jak nejlépe potraviny kombinovat, aby vzniklo dokonalé a vyvážené jídlo.
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty.
Zdeněk Pohlreich se před kameru těší: „Naše pořady o grilování jsou tradicí, takže není důvod ji měnit. Navazujeme na to, co již bylo ugrilováno, a mám velkou radost z toho, že se vedle mě postaví Iveta Fabešová, která nám masožravcům trochu osladí život. Vzhledem k tomu, že naše spolupráce již skvěle fungovala, v kuchyni v pořadu Šéfem za pár minut, přesunuli jsme ji teď ven. Těšte se. Já se totiž těším moc.“
Ke spolupráci s ním podotkla cukrářka Iveta Fabešová: „Jsem ráda, že se s panem Pohlreichem znovu potkáváme před kamerou, protože si myslím, že naše vzájemná spolupráce skvěle funguje. Vždy mě bavilo šéfovo grilování, o to víc mám radost, že budu jeho přímou součástí. Zároveň je to pro mě trochu výzva, protože já jsem cukrář, který k tomu, aby vytvořil skvělý dezert, potřebuje dost věcí, a na grilu jsem dezerty nikdy nepřipravovala. Ale těším se. Snažila jsem dodat jednoduché, ale dokonalé dezerty, které zvládnete v podstatě kdekoliv.“