Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor

29. 09. 2011 | Televizní tipy

V táborské Pintovce šéf kumuluje funkce – radí, vaří, oddává


Umíte si představit Zdeňka Pohlreicha jako houbaře? Ne? Přesto se ve slamáku a s košíkem blíží lesní cestou k táborské výletní restauraci Pintovka, kde proběhne jeho další záchranná mise. Restaurace je to krásná, ale tak trochu navrch huj a vespod fuj, nebo podle šéfovy maminky – hlava napomádovaná, nohy smrděj.

Majitelé, manželé Vandasovi, tady měli před dvanácti lety svatební hostinu, teď si tu „užívají“ jako podnikatelé. Restaurace není zisková. A není divu, když má nižší marži než supermarket. Jak vypadá výdělečný podnik, šéf názorně předvede na balené bagetě. Suchá alarmující čísla a procenta vystřídají dva komické výstupy: zábavný houbařský rychlokurz a improvizovaná svatba v Pintovce – překvapení pro majitele, které po dvanácti letech znovu oddá sám šéf, jenž si rozšířil kvalifikaci.

Jak to v Táboře nakonec ale dopadne a zda podnikatelský pár dostane hvězdičku, uvidíte až ve čtvrtek 29. září ve 21.20 v Televizi PRIMA.

Pintovka – umělecký dojem za jedničku, ale „povinná jízda“ špatně. Alespoň tak to hodnotí šéf po ochutnávce pstruha, který je samé sádlo, a po mizerné mexické tortille, která nemá v táborské lesní restauraci co dělat, zejména když stojí stejně jako výborná svíčková s karlovarským knedlíkem. Úhledná restaurace nemá moc reprezentativní zázemí.

Tekoucí friťák „pamatuje Švédy na mostě“, lednice „socík“, o pořádku a hygieně v kuchyni také škoda mluvit. Porce ale nejsou ke snězení, kuchař je opravdu přející, zato účetní bilance frustrující. Restaurace nevydělává, i když lidé chodí, na obědy dojíždějí i lidé z města a pořádají se tu svatby. Vandasovi nejsou z oboru, paní vystudovala přírodovědeckou fakultu, osmatřicetiletý majitel pracoval většinu života jako grafik a DTP operátor v bratrově reklamní agentuře. Před více než dvěma lety začali provozovat restauraci, kde měli kdysi svatební hostinu. Nyní v ní pátrají po pověstné žábě na prameni. Šéf zhodnotí jídelní lístek, nařídí úklid kuchyně, srovná personál, hlavní kuchař totiž nevychází s majitelem.

Toho ale taky neušetří. Navlékne ho do zástěry a pošle ho do kuchyně, ať si to zkusí, když už je ten restauratér. Shodnou se kuchař Mirek a majitel aspoň u společné práce? Jak vychovat manažera? Jak osvěžit suroviny, které často pocházejí z narvaného mrazáku? Zdeněk a majitelka navštíví zahradnictví, odkud by si šéf snad odnesl úplně všechno, kdyby mohl! Hlavně bylinky, ty ozelení stávající menu. Nařídí vážit a kontrolovat porce, které prostě nesmějí přesáhnout předepsanou gramáž, jinak se Vandasovi nikdy nedopočítají. V kuchyni se totiž neuvěřitelně plýtvá.

Hospodský evidentně musí umět víc než jen nafouknout hrad pro děti. A když už má zahrádku, má si jí hledět, protože „zahrádka prodává restauraci“. Jak dopadnou nadšení amatéři při šéfově návratu? Udělali kus práce, kterou dostali za úkol? A hlavně – naučili se počítat a kontrolovat, zda jim „zbývají nějaké škvarky“?


Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor:

Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor
Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor
Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor
Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor
Ano, šéfe! – Restaurace Pintovka, Tábor
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tedy když vidím tu neskutečnou špínu v kuchyních a lednicích,tak snad do restaurací úplně přestanu chodit/teď tam jsem tak 3x do roka,když něco slavíme/.Smajlík A že to ten Pohlreich přehání se slovníkem,to je fakt,ale když je na to zvyklý z domova,tak se to odnaučí těžko.
Obrázek uživatelky
profil
typické to hulvátství, a někdy se mu ani nedivím...a někdy mi to také vadí....
Obrázek uživatelky
profil
zase bude humusárna, jako ty poslední, to člověka odradí zajít do restaurace.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles