V neděli v podvečer si nalaďte kulinářský pořad Česko na talíři a rozhodně nezůstanete hladoví. Zvlášť když si s námi podle diváckého receptu připravíte škvarkovou pomazánku! Celou klepačovskou náves provoní hovězí oháňka s pažitkovou omáčkou. Daniela poprvé ochutná morek. Jaroslav Sapík vytvoří z donesených surovin mňamku k vepřovému masu – flambovaná jablka, na nichž nesmí chybět místní slivovička.
V nové kuchyni u hostitelů Evy a Vaška uvaří kuchař pořadu Česko na talíři hlavní chod – daňčí na smetaně s knedlíkem a brusinkami. Sledovat ho je skutečný kuchařský koncert, jehož výsledek pochválí i Eva, která se až dosud zvěřině spíše vyhýbala. Daniela mezitím sonduje, jak se populární dvojici žije v jejich sídle, kde mají i nahrávací studio, takže vlastně bydlí v práci. A proč se jmenují, jak se jmenují?
Eva, kterou prý nejvíc naučil vařit Vašek, upeče maminčin recept – zapečené kotlety s bramborem na smetaně. Jde o rychlé, ale dobře sladěné jídlo. V pohostinném Klepačově se na kalorie moc nekouká, sešli se tu milovníci národní kuchyně. Uvidíte sami. Nenechte si ujít další díl pořadu o českém vaření Česko na talíři.
Kromě české kuchyně má Eva ráda rakouská jídla, třeba tradiční řízek, který jí přijde k chuti, když se s Vaškem vracejí po delší době například ze Španělska. Z jídel z dětství vzpomíná na bramborák, Vašek zase na koprovou polévku. Jaroslav Sapík také amatérským kuchařům prozradí pár profesionálních tipů a triků, aby jídlo chutnalo co nejlépe, a přitom nedalo tolik práce.
Co si mají diváci připravit na další vaření v přímém přenosu u Petry Černocké?
Matesy, větší jablko, dvě cibule (bílou a červenou), černý pepř, citronovou šťávu z půlky citronu, čerstvě natrhaný kopr, zakysanou smetanu a pečivo. Co uvaříme? Uvidíte v dalším pokračování Česka na talíři, tentokrát z Kytlice!