Abychom předešli předčasnému stárnutí, musíme jíst dostatek syrové zeleniny a ovoce. Pokud si chcete udržet co nejdéle mladistvý vzhled konzumujte co nejméně tuků.
Máte- li nadváhu, hubněte. Štíhlí lidé stárnou mnohem pomaleji a méně podléhají chorobám.
Když si chcete udržet zdraví a krásu v žádném případě nesmíte kouřit, kouření poškozuje vaše zdraví.
Nesmíte zapomínat na pohyb - pohyb na čerstvém vzduchu vás udrží v kondici a budete odolnější proti nemocem.
Existují některé potraviny, které pomohou zpomalit proces stárnutí.
Říkáme jim také omlazující potraviny
Kysané zelí – regeneruje organismus
Cibule a česnek- pomáhá udržovat dobré zdraví, používá se jako prevence proti různým nemocem
Petržel - kořen i nať , můžeme ji zařadit mezi zázračné rostliny, která zvyšuje obranyschopnost
Konzumace meruněk pomáhá udržet mladistvý vzhled
Olivový olej - také nesmí chybět v naší kuchyni, přispívá ke zpomalenému stárnutí organismu
Zelený čaj podporuje dlouhověkost.
Omlazující vitamíny a minerály
Vitamín C - nejbohatší zdroje tohoto vitamínu jsou obsaženy v šípcích, černém rybízu, zelné paprice, petrželové nati, kiwi, růžičkové kapustě, jahodách, pomerančích, křenu.
Kdo konzumuje stravu bohatou na vitamín E, zůstává dlouho zdravým. Nejbohatší zdroje jsou fazole, brokolice, špenát, máta, kukuřice, vejce, chléb celozrnný, máslo, sýry, kapusta, zelí, mrkev, celer a červená řepa.
Důležitou roli v boji proti stárnutí hrají i vitamíny skupiny B. Do této skupiny patří především listová zelenina, hrášek, zelené fazolky, lískové oříšky, slunečnicová semínka, maso z krůty a králíka, játra, ryby ovoce a mnoho dalších druhů potravin
Za velmi důležitý je považován i příjem bílkovin- libové maso, vajíčka, nízkotučné mléčné výrobky
Abychom předešli předčasnému stárnutí organismu, musíme dodržovat zásady zdravé výživy, která je klíčem k dlouhověkosti.
Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz