Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky TV Prima, s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! – a je na co se těšit: Víte, jak připravit ten nejlepší steak? Z jakého druhu masa, co k němu podávat a jak ho servírovat? Pro Zdeňka Pohlreicha je to hračka! V nové sérii „Rozpal to, šéfe!“ voní mistrovský steak v každém díle! Nenechejte si ujít Zdeňkovy pochoutky na gril, včetně receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem.
Navíc se bude grilovat v českých luzích a hájích a Zdeněk dokáže, že na oheň patří prakticky cokoliv. A že touto kulinární technikou lze jídlo připravit nejen z čehokoliv, ale také kdekoliv. Ze zahrady se vydá také na piknik na nejrůznější místa české krajiny a předvede, že čerstvě připravená svačinka přímo v přírodě má svoje neopakovatelné kouzlo.
V tomto díle se diváci mohou inspirovat, jak lze připravit na grilu lososa špikovaného citronem, hovězí tomahawk, kuře v jogurtu, orzo salát nebo pljeskavicu.
Během natáčené se Pohlreich přiznal, že právě grilování rozhodně není disciplínou, která by byla pro ortodoxní vyznavače francouzské kuchyně. „Steaky jsou maskulinní a na jejich přípravě i servírování to musí být vidět. Tedy servírovat na prkně, s rustikálně připravenou přílohou. Jen tak to má ty správné grády. Rozhodně doporučuju se straky se nijak moc nepinzetit. Fláku masa to nesluší.“
Shrnuto podtrženo: Je čas připravit se na léto společně s profíkem, který u grilu rozhodně není žádným nováčkem, ale zkušeným matadorem. A kde hledat inspiraci, než u těch nejlepších, že?