Od poloviny dubna ji můžeme vysévat do půdy, nebo si ji předpěstovat v pařeništi a v květnu vysazovat na záhon. Potřebuje ke svému růstu dobrou půdu zásobenou živinami, dostatek vláhy a pravidelné odplevelování. Také stanoviště chráněné před větrem. Na přihnojování můžeme použít jakékoliv hnojivo pro zeleninu. V polovině srpna zaštípneme růstový vrchol, abychom podpořili tvorbu vedlejších pupenů – růžiček.

Bohatý zdroj vitamínů
Patří mezi velice ceněnou zeleninu pro svůj vysoký obsah vitamínů skupiny A, B, C a E. Dále obsahuje bílkoviny, sacharidy, minerály draslík, fosfor, vápník a vlákninu. Malé růžičky jsou výborné na posílení imunity, odbourávají stres a pomáhají při soustředění. Výborně se hodí na odvodnění, pokud náš organismus zadržuje vodu. Kyselina listová a vláknina prospívá našemu zažívání, působí dobře na střeva. Čistí organismus od různých škodlivých látek.Použití růžičkové kapusty v kuchyni

Nejčastěji ji používáme do polévek a omáček. Můžeme ji použít do zeleninových, masových, sýrových těstovinových a rýžových jídel. Nejzdravější je syrová, která se používá do různých zeleninových salátů, výborně chutná v kombinaci s vlašskými oříšky. Je součástí mražených zeleninových směsí. Můžeme ji použít také k ozdobě teplých pokrmů. Růžičky, i když jsou větší, nepřekrajujeme, necháváme je v celku.
Růžičkovou kapustu bychom měli zpracovávat častěji, obsahuje cenné vitamíny a minerální látky, které jsou pro náš organismus přínosem.
Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz