Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf cvičí na sídlišti nejen s personálem

18. 05. 2010 | Televizní tipy

Člověk míní, sopka mění. Zdeněk Pohlreich chtěl rozšířit svou misi až do Středomoří na Baleáry, ale čáru přes rozpočet mu udělal sopečný mrak z islandské sopky. Na Mallorku v době plánovaného natáčení nelétala letadla.

Rozhodl se tedy, že bude pro změnu soptit v Praze. Vyslyšel volání, které se ozývalo ze sídlištní restaurace Kotelna v Zahradním městě. Co zjistil? Že jde původně skutečně o kotelnu, která je dnes přestavěná ve stylově čistou restauraci s krbem a zahrádkou. Má vtipný jídelní lístek v podobě periodika Hlas Kotelny a dva generačně vzdálené kuchaře. Sebevědomého mladíka Petra a zkušeného Josefa. Jídlo ale šéfovi vůbec nechutnalo. Okamžitě zanevřel na lososa i žebírka. O to více ale hýřil vtipem… Chcete vidět šéfa ve formě a slyšet pár nových neotřelých hlášek? Tak sestupte do Kotelny se Zdeňkem Pohlreichem v úterý 18. 5. ve 21.20 v pořadu Ano, šéfe!


Křehká a blonďatá paní Riedlová, která se o restauraci stará, je perfekcionistka. Chtěla by, aby její podnik dostal elegantnější image a ustálila se návštěvnost, která je i po dvou letech provozu nevyzpytatelná. Jak vytvořit lákavější menu, za nímž by byli hosté ochotní přijít tak často, aby se Kotelně zvýšil zisk?


Jaké je motto tohoto podniku? Kotelna vás bude hřát jak na jazyku, tak na duši. V době šéfova příchodu slogan vyjadřoval spíš přání než realitu. Zdeněk Pohlreich si dal uzenářskou pánev, která představovala jeden z klasických omylů českých restaurací. Majitelka to má ráda sladké a pánev byla klobásovou směsí s jablky a zavařeninou. Proč? Jemnou chuť lososa přebíjela tapenáda z oliv a smetanová omáčka, maso nebylo dobře připravené. Kůže z ryby dokonce v šéfovi na chvíli probudila amatérského výtvarníka. Vychvalovaná
a doporučená vepřová žebírka nebyla ochucená a dosolená, podobně jako šťouchané brambory.

Opět se doslova i přeneseně objevilo na talíři věčné téma zeleninových obloh. Šéf plánuje zlepšováček a nechá si ho patentovat: omyvatelnou plastovou oblohu. S jídlem nebyl ani trochu spokojen a vyzval kuchaře, aby mu udělali pokrm, o němž si myslí, že mu bude chutnat. Jak to dopadlo? Nastal posun k lepšímu? Co se skrývalo v prémiovém moučníku? Když Zdeněk Pohlreich skočí servírce na lep, sebekriticky usoudí, „že snad bude blbej ještě v rakvi“, a upustí trochu páry. Na zátěžový večer dokonce osobně pozve zevlující obyvatele sídliště, mezi nimi i jednoho kulturistu. Sám předvede několik pozic, aby si trochu rozproudil krev před maratonem v kuchyni, který všechny čeká.

A že jsme v Kotelně, bude tam pořádně horko. Pokud vás zajímá, jaké recepty šéf zvolil a jestli na Zahradním městě dosáhnou na hvězdičku, sledujte buditele českých restaurací v akci!


Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Šéf cvičí na sídlišti nejen s personálem:

Šéf cvičí na sídlišti nejen s personálem
Šéf cvičí na sídlišti nejen s personálem
Šéf cvičí na sídlišti nejen s personálem
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !