Jevíčko na Malé Hané se stane cílem a dějištěm šéfovy další
mise za lepším jídlem. Blízko náměstí je hotel s restaurací U Apoštola, kde
pracuje paní Yveta se svým týmem. Náměstí v Jevíčku je asi nejdelší na světě.
Na jedné straně stojí Morava a na druhé
Vesmír, dva konkurenční podniky paní provozovatelky.
Yveta Žižková má hotel
v pronájmu od loňského října a zatím nevydělává. Splnila si sen, ale
podnik dotuje a ze snu je spíš noční můra. Co jí na klidu nepřidává, je její
pozice „vedoucí“. Yveta si mezi zaměstnanci autoritu nezískala, chvíli je
s personálem kamarádka, pak na podřízené zase křičí. Poctivé vaření a pár užitečných manažerských
rad uvidíte v dalším díle pořadu Ano, šéfe! v úterý 27. dubna ve 21.20 na
Primě. Dozvíte se také něco
o interiéru, umožňujícím hladký provoz i příjemné posezení.
Restaurace hotelu U Apoštola má kapacitu 35 míst, ale od
stolu se hostům špatně vstává. Když chce jít někdo na toaletu, v sále se
odehraje cosi jako spartakiáda. Jídelní lístek obsahuje krásné hrubky, až si
šéf říká, jestli by ho nebylo lepší číst bez brýlí. Když ochutná vepřovou
tlamičku, k níž jako překvapení dostane lízátko a apoštolskou věž
(bramborák, kuřecí maso, vepřové maso a navrch opět bramborák) zasypanou eidamem,
usoudí, že končí sranda, a jde od kuchyně. Tady ho nejen svou ztepilostí
příjemně překvapí kuchařka Markéta, v níž odhalí nesporný kulinářský
talent. O paní majitelce, která také vaří, si myslí, že vůbec neví, která bije.
Na cestě je ale už nový kuchař.
Buditel českých restaurací se rozhodl, že se pokusí „přebrousit“ apoštolský
jídelní lístek i personál, který je spíš ďábelský. U sochy světce se šéf pro jistotu pomodlil,
aby ho nečekalo další peklo. Modlitbička asi nepadla na úrodnou půdu, protože v
Jevíčku to bude právě takové. V hospodě totiž došlo pivo! A personál
posílá hosty do večerky! Navíc sprostě křičí na šéfovou. Ivetě je do pláče.
Jako by nestačila ta předražená kuchyně a málo hostů přes zimu. A když už
přijdou, nemají co pít. V takovémhle blázinci snad šéf ještě nebyl. A jak víme,
ženské slzy to nespraví. Yveta si myslí, že je na všechno sama, a přitom se tak
snaží… Vypracovala se od píky a po převzetí podniku udělala v kuchyni radikální
změny.
Dříve se tu vařilo z náhražek, nyní si připravují sami vývar a dělají
domácí knedlíky
i bramboráky. Naneštěstí Yveta miluje pokusy a svérázné chuťové kombinace. S
kořením rozhodně nešetří, po dětském jídle by se malí strávníci spíš
rozbrečeli. Její specialitou jsou různé plátky, nejraději s ovocem. Markéta
je vyučená v oboru a ráda vaří klasiku, především různé omáčky. Yveta
hosty ráda překvapuje, a tak podle nálady najdou v mističce pod alobalem
tu zmrzlinu, tu koláček, děti třeba gumové medvídky. Pověst podniku prý pokazil
minulý provozovatel. Zdeněk si ale myslí, že spoustu hloupostí si Yveta
napáchala sama.
A proto je tu, aby se pokusil Apoštola postavit na nohy. Možná se pokusí o zázrak.
Zdroj: Prima
Gabriela Straková
ChytráŽena.cz