Zdeněk Pohlreich se loučí se třetí řadou své gastronomické show Ano, šéfe! I tentokrát proto tradičně navštíví některé oceněné restaurace. Nejprve zajede
do Lesního zátiší, kde půl kilometru od výjezdu na Rozvadov „válčí“ paní Podaná
a její tým. Do nevzhledného motorestu se vloni šéfovi vůbec nechtělo.
Jak mu chutnalo v restauraci dnes? Diváci si určitě vzpomínají na Pí lokál, který kat špatných restaurací navštívil také v první řadě. V areálu Prácheňského muzea v Písku si tu hrál „kluk s kamením“. Svého hrdinu uvidí znovu, dokonce dostane od Zdeňka dárek. Mezi majiteli to ale moc nehraje. Usmíří je šéf? A to nejlepší na závěr. Zpátky na Šumavu do Vojetic! Jak se dnes mají Zdenička a Štěpán? Jsou už klidnější? Šéf naposledy naděluje radost a smích v úterý 25. května ve 21.20 na Primě! Sebere někomu hvězdičku, nebo naopak nějakou přidá?
Lesní zátiší se kromě venkovního zeleného nátěru moc nezměnilo. Vnitřní zídky zůstaly, stejně tak zasedací stůl. Šéf doufá, že se aspoň zásadně zlepšila zdejší kuchyně. Co řeknou na jeho příchod ženy v kuchyni i v lokále? Vypukne nadšení, nebo panika? Jakmile šéf bez brblání sní vdolečky a dršťkovou polévku, uslyší od majitelky samé příznivé zprávy.
V historickém centru Písku se u Velkého náměstí nachází Pí local Club, osobitá
restaurace spojená s hudebním klubem. Šéf si v kuchyni vytrpěl své a
potkal tady jednoho zvláštního kluka. Teď se trápí majitelé Marek Zeman a
Michal Grill, protože mají odlišné představy o vedení restaurace. Nebyli by první ani poslední, které po letech přátelství
rozdělil společný byznys. Šéf se jim snaží ukázat, kde dělají hlavní chyby.
Myslí si, že nejlépe vede podnik stejně vždycky sám majitel a že ho žádný
kouzelný provozní nespasí. V to však doufá bývalý učitel angličtiny
Michal. Jak Zdeňku Pohlreichovi v Pí localu chutnalo? Zvýšila se kvalita
zdejšího jídla?
Nejvíce se ale šéf těší na Šumavu. Právem. Je moc zvědavý, jak si uprostřed
krásné přírody vedou ve Vojeticích Štěpán a jeho milá Zdenička. U Štěpána
mívali strašnou honičku za málo peněz, skoro se jim kvůli tomu zhroutil
soukromý život. Když pořad Ano, šéfe! ukázal jejich hovězí biofarmu, hosté
zanevřeli na kuřecí a vepřové a chtějí už jen Štěpánovo dobré maso. Zdenička se
zklidnila a její muž se naučil zhodnotit celou krávu „po francouzsku“, jak mu
radil šéf. Dnes vaří i z předního masa a dělá líčka a vnitřnosti. Šéf si
objednal další dršťkovou, žebra, pupek a domácí paštiku. Bude nadšený jako
v létě? Nebo víc? A bude Zdenička zase plakat štěstím? Slzu dojetí možná
uroní i diváci, když si nenechají ujít poslední díl pořadu Ano, šéfe!
Zdroj: Prima
Gabriela Straková
ChytráŽena.cz