Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2008
Rozměry: 170 x 228 mm
Počet stran: 96 str.
Cena: 99 Kč
Zdravé, lehké a křehké - překvapují stále novými kombinacemi chutí a zároveň bohatým zdrojem vitaminů. Salát přijde pokaždé vhod, protože nás vzpruží, osvěží a navíc je rychle hotový. Může být servírován jako příloha či hlavní chod nebo doplnit menu jako dezert, ať je zeleninový, či ovocný.
Mimoto: není přísada, kterou by nebylo možné na salát použít. Přesvědčivě to dokládá 50 receptů - od mezinárodní klasiky přes exotiku až po nový trend pestře složené stravy. Všechny, kteří dbají na zdravou výživu, zcela jistě zaujmou saláty míchané, rýžové, bramborové, s cuketou, mořskými plody, pórkem, artyčoky nebo sladké s kiwi, hroznovým vínem a lákavými lesními plody.
Ukázka z knihy Saláty:
Batávijský salát s pomeranči a ředkvičkamiSalátové listy uvolníme od košťálu a rychle, ale pečlivě je opláchneme v dostatečném množství studené vody. Vodu z listů setřepeme. Několika celými listy vyložíme salátovou mísu, zbývající potrháme na kousky velikosti sousta.
Pomeranče okrájíme ostrým nožem až na čistou dužninu. Pomerančové díly vykrájíme tak, abychom je zbavili dělicí průsvitné slupky. Uvolněnou šťávu přitom zachytíme a použijeme do zálivky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenk plátky.
Na zálivku rozmícháme bílý vinný ocet, horčici, sůl pepř a asi 3 lžíce pomerančové šťávy. Metlou postupně přišleháme olivový olej. Batávijský salát, kolečka cibule a plátky ředkviček promícháme se zálivkou.
Salát dáme do mísy vyložené salátovými listy a navrch rozdělíme dílky pomeranče.
Tuto knihu Saláty koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.
PetraC
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz