Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2024
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špioni a vojevůdci na Prima ZOOM

8. 10. 2024 | Televizní tipy
V úterý večer na Prima ZOOM rozjedeme jaderné hry špionů a tajemství vojevůdců. Napínavou a vysoce nebezpečnou hru pouhý krůček od jaderného konfliktu odstartuje dobrodružný seriál Svět špionů: Jaderná hra. 

Boj o zemi, hranice a zdroje dominuje historickým záznamům už po tisíce let. A s ním také osobnosti vojevůdců, kteří stáli v jeho čele. Od dvou světových válek a čínské revoluce, přes kubánskou raketovou krizi, až po operaci Pouštní bouře – 20. století zažilo okamžité změny politických ideologií. V každém dílu seriálu Tajemství vojevůdců vám představíme čtyři slavné muže – vojevůdce, kteří pro vítězství využili stejnou taktiku.

S Prima ZOOM za špiony i vojevůdci:


Špioni a vojevůdci na Prima ZOOMOd 8. 10. 20.00 Svět špionů: Jaderná hra
Od 8. 10. 21.10 Tajemství vojevůdců

Svět špionů: Jaderná hra (3 díly – premiéra úterý 20.00, opakování pátek v 9.10)

Zradit vlast. Zachránit svět. Když v osmdesátých letech 20. století vrcholí studená válka, špioni a zrádci hrají vysoce nebezpečnou hru a dvě supervelmoci se ocitají jen pouhý krůček od jaderného konfliktu. Svět špionů: Jaderná hra je třídílná historická minisérie z produkce BBC. Zachycuje vrcholnou paranoiu na sklonku studené války, která málem vedla až k apokalyptickému nukleárnímu konfliktu. 

Osudné události začínají tím, že se ze dvou špionů stávají dvojití agenti a vynášejí citlivé a přísně utajované informace na obě strany. Proč a jak tato situace postupně eskalovala až k hrozícímu konci světa? Když plně nasazené zpravodajské agentury naštěstí nakonec přinutí světové zaměřit se na hledání mírového řešení, ještě není vyhráno. Hluboko ve stínech už číhá nová hrozba. Zdánlivě nekonečné a nesmiřitelné soupeření mezi špiony vede k dalším zrádným činům i velice dramatickým únikům a významně ohrožuje první nejisté kroky k ukončení studené války.


Tajemství vojevůdců (4 díly – premiéry úterý 21.00, reprízy pátky v 10.15)

8. 10. – Rychlá převaha


Od Julia Caesara po Napoleona Bonaparte starověcí generálové využívali vojenské taktiky, které jsou stále používané v moderním válčení. Využití ohromné síly k ochromení nepřítele je taktika známá jako „Rychlá převaha“. Seznámíme se se životy a činy čtyř mužů, kteří ji použili k vítězství: Moshe Dayana, Erwina Rommela, Colina Powella a Isoroku Yamomota.

15. 10. – Bojová síla

Bojová síla je využití kombinovaných zbraní různých vojenských složek ke zvýšení bojového efektu proti nepříteli. Spojení více armádních složek vyžaduje precizní plánování, rozhodnost a autoritu. Seznámíme se se životy a činy čtyř vojenských vůdců, kteří použili tuto taktiku k dosažení vítězství: Bernarda Montgomeryho, Williama Westmorelanda, Georgije Konstantinoviče Žukova a Normana Schwarzkopfa.

22. 10. – Vojenské lsti

Vojenská propaganda a klam mají protivníkovi poskytnout zavádějící informace. Vojenská lest a překvapení jsou klíčovými prvky úspěchu. Seznámíme se se životy a činy čtyř vojenských vůdců, kteří použili tuto taktiku k dosažení vítězství: Winstona Churchilla, Nikity Chruščova, George Pattona a Muhammada Anwar Sadata.

29. 10. – Patyzánská válka


Partyzánská válka spočívá v překvapení nepřítele, útoku a zmizení beze stop. V průběhu 20. století se většina partyzánských válek soustředila na konfrontaci mezi pravicovými a levicovými ideologiemi. Seznámíme se se životy a činy čtyř vojenských vůdců, kteří použili tuto taktiku k dosažení vítězství: Mao Ce-tunga, Fidela Castra, Josipa Broze Tita a Vo Nguyen Giápa.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !