Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.09. 2024
Dnes má svátek Zita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 35. týden

27. 08. 2024 | Televizní tipy
Koukání na Prima ZOOM vás děla chytřejšími. Nejpestřejší nabídka poznávání na Prima ZOOM. Mrkněte na Prima ZOOM, neprohloupíte. Vyberete si? Určitě! Protože Prima ZOOM vás baví. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 35. týden:


27. 8. 20.00 – Ztracená města Trojanů (Ruiny)

Akcí nabitá válečná sága vypráví o velkolepém obléhání, dramatickém dobytí a konečném zničení epického starověkého města. Trojská válka byla po staletí považována za pouhý mýtus. Ale nyní se objevily neuvěřitelné nové důkazy, které odhalují, že i za tímto bájným mýtem se může ukrývat nečekaná pravda. V Turecku na kopci Hissarlik se badatelům podařilo objevit nové pozoruhodné pozůstatky z historie lidstva, které mohou naprosto změnit náš pohled a chápání minulosti. Postupně vykopávají a vyhrabávají dlouho ztracené trosky města mnohými považovaného za bájnou Troju. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 35. týdenOpravdu se mezi těmito čerstvě objevenými zdmi odehrála trojská válka? Je možné, aby se mýtus o trojském koni zakládal na skutečné historické události? Historický seriál Ztracená města Trojanů zachycuje hledání nových stop, ale i proměny samotné archeologie. A zatímco jedni vědci bádají, další mezitím v Řecku nalézají pozůstatky ještě jednoho bohatého města, které by mohlo s Trojou úzce souviset. Domnívají se, že jde o ztracenou Teneu – město, které prý založili přeživší hrdinové z trojské války. Pomohou nově objevené stopy odhalit dávná tajemství našich dějin?  

27. 8. 22.00 – Letecké katastrofy V (Neviditelný zabiják)

Vlezte si do kokpitu letadla a zažijte něco, na co jen tak nezapomenete. Pokračování nervydrásajícího dokumentárního seriálu Letecké katastrofy shrnuje zpravodajské záběry, rozhovory s očitými svědky a k tomu přidává napínavé dramatické rekonstrukce proběhlých událostí. S jejich pomocí vyšetřuje, co se stalo i jak k tomu došlo, a snaží se najít řešení, jak takovým leteckým katastrofám do budoucna zabránit.

28. 8. 20.00 – Tajuplný život zahrady

Každá zahrada je domovem tisíců zvířat a druhů hmyzu a dějištěm stovky malých dramat, která jsou součástí rozsáhlé ságy. Je to epický příběh o životě v rámci jednoho pozoruhodného ekosystému, který řídí představivost jeho stvořitele – zahradníka. Lidská ruka hraje v tajuplném životě zahrady zásadní roli. Ale spíše než aby ho opravdu řídila, určuje směr, kterým se ubírá. Zahrada je živým obrazem, který se neustále mění a vyvíjí. Její tvůrce musí respektovat rytmus přírody a přizpůsobovat se rozmarům proměnlivého počasí. Věčným cílem je najít a udržovat rovnováhu mezi fantazií a realitou. Díky tomu nacházejí v zahradě útočiště ptáci, hmyz, savci i plazi a obojživelníci, kteří se v ní živí, loví a rozmnožují. Tento přírodovědný film přináší jedinečný pohled na dechberoucí biodiverzitu a v plné kráse odhaluje Tajuplný život zahrady.

28. 8. 21.00 – Ze života včely

Uvnitř včelího úlu pracují desítky tisíc malých živočichů. Mají společný cíl: aby jejich včelstvo dokázalo přežít. Ale jak probíhá obyčejný život jediné včelky? To prozrazuje tento přírodovědný dokumentární film. Vědcům se podařilo zjistit, že každá obyvatelka úlu je individuální osobnost. Některé včely jsou plaché, jiné naopak odvážné. Některé mají rády horko, jiné ne. Některé jsou chytré, jiné ne tak docela. Toto je příběh ze života včely – z pohledu dvou z nich. Zatímco starší se stará o novou generaci, mladší je sběračka a zajišťuje potravu. Strhující makro záběry zvídavé kamery na pozadí překrásné přírody bavorských Alp přibližují každodenní dramata z včelího úlu ze zcela nové perspektivy.

29. 8. 22.00 – Setkání s grizzlym (Čelit hladu)

Medvěd grizzly je vysoký až 2,5 metru a může vážit 550 kilogramů. Má ostré drápy a k tomu silnou čelist dravce. Všichni jsme se doslechli o děsivých útocích agresivních medvědů na člověka, ale jaký je grizzly ve skutečnosti? Vyhlášený biolog a odborník na medvědy Chris Morgan zkoumá tato zvířata už několik let a s nadšením odhaluje jejich pravou tvář. 

V tomto senzačním dvoudílném filmu vyrazil po stopě medvědů na aljašské pobřeží Katmai, kde se k nim může dostat blíž než kdekoli jinde, a díky tomu poodhalit jejich společenský život, metody přežití, ale i překvapivě citlivou, tolerantní, a dokonce i něžnou stránku. Chris má zábavné i zajímavé poznámky, zasvěceně komentuje chování medvědů a vysvětluje zvláštnosti jedinečného prostředí oblasti Katmai i to, jaký má dopad na místní populaci grizzlyho. Jeho vášeň pro medvědy nezná hranic. Každá epizoda se zaměřuje na jiné stránky života medvědů. Dohromady jsou podrobným, napínavým a vizuálně ohromujícím portrétem zvláštního života grizzlyho z Katmai.

29. 8. 23.00 – Život na vlásku (Indičtí sloni v ohrožení)

Organizace spojených národů varuje, že do roku 2100 bude v důsledku lidské činnosti ohroženo vyhynutím přibližně 50 % všech druhů na světě: až 1 milion druhů živočichů a rostlin. V tomto dokumentu procestujeme celou Asii, abychom lépe rozuměli tomu, jak změny klimatu a rostoucí teploty ztěžují různým druhům existenci. 

Méně potravy a zásahy do původního životního prostředí vedou k neúspěchům v rozmnožování a mnohem menšímu počtu přírůstků než dříve. Zároveň odhalíme, jak využívání původních biotopů lidmi a znečištění zhoršují dopad negativních vlivů na už tak těžce zkoušená zvířata. Někteří vědci tvrdí, že masové vymíraní – teprve šesté za celou existenci života na Zemi – už začalo. Ale ještě není pozdě, abychom ho zastavili. Poprvé v historii naší planety je to v lidských silách!  

30. 8. 20.00 – 700 žraloků

Dechberoucí přírodovědný film zachycuje strhující ponor, ke kterému poprvé došlo za tmy a který uprostřed hluboké noci zamířil rovnou mezi hejna žraloků rozběsněná krmením. Přidejte se k neohroženým potápěčům v Polynésii a staňte se svědky největší koncentrace žraloků na světě. Dokument 700 žraloků, který byl nominován na prestižní cenu Emmy, je dalším důkazem nové vědecké teorie: navzdory dosavadním poznatkům žraloci neloví jako samotáři. Ve skutečnosti tvoří organizované skupiny, které mají vůdce, využívají strategii a výhody vzájemné spolupráce. 

Takové hejno žraloků se hodně podobá vlčí nebo lví smečce. Sledujte neuvěřitelné lovecké záběry, které v mnohém připomínají scény z africké savany nebo arktické divočiny. Uvidíte, jak padesátka hladových žraloků spojí síly v honu na jedinou rybu nebo kořist, jíž se sem tam podaří lovce mazaně přelstít. A protože nejlepší momenty z lovu žraloků trvají méně než sekundu, tento fascinující pořad je zachycuje vysokorychlostními kamerami v nejvyšším rozlišení a zobrazuje ve stejných efektivně zpomalených záběrech, jaké známe ze slavné filmové série Matrix.

30. 8. 23.00 – Signály z neznáma (1. díl)

Vesmír je široko daleko obklopený neviditelnou sférou nekonečných dat. To, jak chápeme kosmos, proto závisí na vyslaných a přijatých signálech. Ale jednou za čas dochází k zvláštnímu jevu: chybovému hlášení nebo doslova probliknutí obrazovky. Co jsou tyto neznámé signály zač? A co by mohly znamenat? 

Jak si je máme přebrat, když se považujeme za mistry v nakládání s informacemi a daty, a přitom nedokážeme odhalit, jaký mají tyto „chyby” původ a smysl, proč je přijímáme nebo co bychom si o nich měli myslet? Ať už jde o údajně poslední odvysílanou zprávu ztraceného kosmonauta, tajuplné rádiové volání o pomoc, nevysvětlitelného ducha, který strašil na meteorologickém radaru nad americkým Kentucky, nebo létající město v oblacích, podobné záhady se objevují ve všech možných koutech vesmíru – možná proto, aby nás upozornily na to, co by tam venku mohlo skutečně být.

31. 8. 20.00 – Legendární lemuři Madagaskaru

Uprostřed kamenitých pralesů, trnitých hájů i v nitru husté džungle na tajuplném ostrově Madagaskar žije více než 100 druhů lemurů. Kdekoliv jinde na světě byste je ve volné přírodě hledali marně. Tito pradávní primáti žili více než 88 milionů let v naprosté izolaci a postupně se vyvinuli do podoby takových pozoruhodných zvířat, jaké dnes známe. Mezi tak podivnými lemury na Madagaskaru, jako je ksukol ocasatý, vybavený neuvěřitelně dlouhým loveckým prstem, sifaka malá, která se pohybuje skoky do strany, nebo lemur kata, jenž má vlastní formu komunikace, žijí ještě podivnější primáti. 

Někteří jsou tak vysocí, že sahají člověku po ramena. Jiní tak malí, že se by se vám schovali do dlaně. Lemuři jsou zkrátka opravdovým zázrakem evoluce – jediní primáti s modrou barvou očí, schopní bezstarostně pojídat prudce jedovaté stonožky nebo žít výhradně nad vodní hladinou. Přírodovědný film Legendární lemuři Madagaskaru je okouzlujícím a zábavným portrétem tohoto fascinujícího druhu exotického zvířete.

31. 8. 23.00 – Římské megastavby (Lyon)

Padesát let před naším letopočtem Julius Caesar vládl svrchovaně celé Galii. Ale vojenské dobývání nebylo to jediné, o co mu celou dobu šlo. Řím chtěl rozšířit svou slávu a poraženým barbarům, kteří se nyní stali součástí říše, přinést civilizaci. Nové území změnily obří stavební projekty, mezi nimiž nechyběly ani akvadukty, cesty, lázně, amfiteátry nebo arény. Historická mini série Římské megastavby zkoumá tři francouzská města, ve kterých dnes najdeme pozůstatky podnikavosti římské civilizace: Arles, Lyon a Paříž. Díky kombinaci digitální rekonstrukce, archivních materiálů, leteckých záběrů a znalostí expertů tato dokumentární trilogie odhaluje tajemství mnoha divů římské architektury.

1. 9. 21.00 – Nejkrásnější železnice světa III (Skotsko)

Tohle nejsou žádné obyčejné tratě. Tohle jsou Nejkrásnější železnice světa! Stejnojmenný cestopisný dokumentární seriál drncá po kolejích od Skotska přes africkou Namibii nebo americkou Kalifornii až do prosluněné Itálie. A cestou seznamuje diváky s pozoruhodnými lidmi, kteří po nejkrásnějších železnicích světa nejen cestují, ale kteří na nich také pracují. Kupte si jízdenku, už to jede.

1. 9. 22.00 – Válka budoucnosti (1. díl)

Válka je součástí lidských dějin. Ale způsob, jakým ji vedeme, se rychle mění. Tento seriál se vydává za hranice tradičních představ o tom, jak vypadá bojiště. Zavede nás do vesmíru, ale i do digitální sféry, protože rozdíl mezi skutečností a sci-fi se díky mimořádnému technologickému vývoji každým dnem stírá.

1. 9. 23.00 – Superlodě: Giganti moří

Bez lodí se globální ekonomika prostě neobejde. Přepravují 90 % zboží po celém světě. Ale zároveň produkují více skleníkových plynů než celé Německo. V tomto filmu se připojíme k superlodím, skutečným gigantům moří, na jejich plavbě po mořích a oceánech. Zavítáme do loděnic v Číně a plně automatizovaného terminálu v holandském Rotterdamu, kde je každý týden odbaveno až 23 tisíc přepravních kontejnerů.

 Podíváme se na ALP Striker, nejsilnější zaoceánský remorkér světa, který táhne 31 tisíc tun těžkou ropnou plošinu po rozbouřených oceánských vlnách. Nechybí ani nápady a inovace, díky nimž by se lodní doprava mohla stát ekologičtější a přívětivější k životnímu prostředí. Je libo moderní katamarán, jenž si sám vyrábí vodík pro napájení vlastních palivových článků? Nebo první výletní loď poháněnou zkapalněným zemním plynem LNG? Nenechte si ujít dokument Superlodě: Giganti moří a zjistěte, kam i jak se budou plavit v budoucnosti.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles